Direct naar artikelinhoud
Politiek

Verhofstadt daagt Salvini uit tot debat: ‘Mensen hebben het recht om je duivelse plannen te kennen’

Guy Verhofstadt.Beeld ANP

Guy Verhofstadt heeft Italiaans minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini uitgedaagd tot een debat. In een video die hij op Twitter postte, beschuldigt de gewezen Belgische premier Salvini ervan samen te spannen met Russisch president Poetin om Europa te verwoesten.

In zijn video richt Verhofstadt zich rechtstreeks tot Salvini, minister van Binnenlandse Zaken en voorzitter van de Italiaanse extreemrechtse partij Lega Nord. “Ik daag je uit tot een debat, omdat mensen het recht hebben te weten welke duivelse plannen je in gedachten hebt”, klinkt het. 

Verhofstadt brengt Salvini in verband met andere eurosceptische politici, onder wie Heinz-Christian Strache, de Oostenrijkse extreemrechtse vicekanselier die afgelopen weekend opstapte in het kader van een omkopingsaffaire. Zulke leiders, aldus Verhofstadt, “spelen onder een hoedje met en worden betaald door Poetin om Europa te verwoesten”.

De liberale fractieleider haalt aan dat hij onlangs in het Europees Parlement debatteerde met Italiaans eerste minister Giuseppe Conte. “Maar we weten allemaal dat jij de echte leider bent van de Italiaanse regering”, aldus Verhofstadt aan Salvini.

Twitter bericht wordt geladen...