EPA
Volledig scherm
© EPA

Wereldvoedselprogramma dreigt met opschorting hulp in Houthi-gebieden

Het Wereldvoedselprogramma (WFP) kondigt vandaag aan te overwegen om de hulpverlening aan de gebieden in Jemen die door de Houthi-rebellen gecontroleerd worden, op te schorten. De voornaamste reden is de manier waarop sommige Houthi-leiders het werk van de organisatie belemmeren.

5 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Het is daar een soep. Maar Saoudi-Arabië heeft overal tentakels en hoever reiken die dan wel niet ? Ik wil wel meer details hier over en de mening van verschillende hoeken.
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Typisch de Arabische mentaliteit ze hebben de waarde van die voedselhoeveelheid achterhaald en willen nu de bedeling er van zelf in handen nemen, wat dus zoveel wil zeggen als wie niet betaald heeft niks en sommigen worden er weer rijk van. Wanneer gaan ze nu eens in die hun hoofd prenten dat al wat er door anderen gegeven word aan hun bevolking aan die bevolking gegund is en niet aan enkele corrupte leiders die dankzij hun milities de overhand hebben op die plek.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    En wanneer gaan ze hier voedsel bedelen onder de zwakste mensen? Als rechts weer verkozen wordt zal het meer dan nodig zijn.
  • Dirk Vantorre

    5 jaar geleden
    Hoe ga je die vrouwen en kinderen bereiken. Met precisie voedsel droppings.
  • Guy Van Severen

    5 jaar geleden
    Ja man ! Wat een rotte bedoening is dat daar ?