Vincent Lambert op een foto uit 2015.
Volledig scherm
Vincent Lambert op een foto uit 2015. © AFP

Justitie Frankrijk beveelt heropstart van behandeling verlamde Fransman (42)

BuitenlandIn Frankrijk heeft het gerecht de opdracht gegeven om de behandeling van de verlamde man Vincent Lambert (42) opnieuw op te starten. Eerder op de dag hadden artsen van het universitair ziekenhuis van de Franse stad Reims de behandeling van de verlamde patiënt stopgezet. Lambert (42) raakte in september 2008 betrokken bij een motorongeval en wordt sindsdien kunstmatig in leven gehouden. Hij wil zelf sterven, maar zijn ouders willen dat niet laten gebeuren. De zaak zorgt voor beroering en verdeeldheid in het hele land. 

41 reacties

  • Kristin Van Wolvelaer

    5 jaar geleden
    Als ouder je kind moeten afgeven is verschrikkelijk. Maar als deze mensen zo diepgelovig zijn zouden ze vertrouwen moeten hebben in hun God. Als Hij wil dat hun zoon blijft leven...............
  • Dick van Aggelen

    5 jaar geleden
    Laat de medische ethiek het niet verliezen van een rechtelijke uitspraak. Laat deze man rustig inslapen, ook al dit tegen de wil van de ouders.
  • Danny Gielen

    5 jaar geleden
    Verschrikkelijk! Deze arme man is de speelbal geworden tussen de ouders en het gerecht. Terwijl hij zelf heeft aangegeven te willen sterven. De ouders en hun advocaat zouden zelf veroordeeld moeten worden wegens het promoten van het toedienen van immens lijden.
  • Linda Wellekens

    5 jaar geleden
    Laat hem gaan ....
  • Frederik Lootens

    5 jaar geleden
    Die ouders zijn gewoon naïef en stellen hier duidelijk een heel raar gedrag. Na 10 jaar lijden laten ze deze man verder lijden,en dit ook tegen het advies v topprofessoren .Erg heel erg.
  1. Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouwheidspremie niet mis
    Spaargids.be

    Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouw­heids­pre­mie niet mis

    In hun strijd om nieuwe klanten te werven en onder druk van de markt, krikten de banken hun spaarrentes de laatste tijd weer regelmatig op. Resideert je spaargeld al enige tijd op dezelfde rekening, bestaat de kans dat je elders inmiddels een interessanter spaartarief hebt gespot. Is het dan slim om je centen meteen over te hevelen? Of zitten er addertjes onder het gras? Spaargids.be vertelt je wat je niet mag ontgaan.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den gaan Oekraïne meer luchtaf­weer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.