-
Volledig scherm
PREMIUM
- © shutterstock

Hoeveel invloed hebben ouders eigenlijk op hun kinderen?

Loop een boekenwinkel in en je treft planken vol opvoedlectuur. Een genot voor de zoekende ouder, zou je denken. Maar de Amerikaanse journalist Jennifer Senior ziet ‘geen hulp, maar angst’. In haar Ted-talk, die ook op YouTube staat, noemt ze die rij boeken “een enorm snoepkleurig monument van onze collectieve paniek”. Het ouderschap verkeert volgens Senior in een crisis: vaders en moeders zijn onzeker of ze het wel goed doen. Dat riep bij mij de vraag op: kun je je kind makkelijk verpesten? Oftewel: hoeveel invloed heb je eigenlijk als opvoeder?

4 reacties

  • Wendy Steegmans

    5 jaar geleden
    Stoppen met boekjes te lezen. Raad van familie aanhoren... Maar vooral je gevoel volgen.
  • Thomas Christiaens

    5 jaar geleden
    Stop eens om mensen in kastjes te duwen en namen op te plakken. Dat zal veel schelen in deze maatschappij.
  • Heléna Deloo

    5 jaar geleden
    Hier in dit land in ieder geval een verloren zaak. Als je de ouders die de zoetje van hier en zoetje van daar alles toelaten.
  • Patrick Rasschaert

    5 jaar geleden
    Hoe kan je als ouder je kind opvoeden als je als ouder met alle regels en wetgevingen op je vingers getikt wordt. Een vermanende lichte tik mag niet alhoewel niemand er al van gestorven is, een leerkracht in school mag geen straf geven,...... Als je vroeger thuis kwam van school met straf kreeg je meestal nog thuis ook een straf.