Sterrenchef Gert De Mangeleer en radio-dj Sven Ornelis gingen aan de slag met de vers geoogste mosselen.
Volledig scherm
Sterrenchef Gert De Mangeleer en radio-dj Sven Ornelis gingen aan de slag met de vers geoogste mosselen. © BELGAONTHESPOT

Daar zijn de eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen: “Lekker mals en zilt”

In Zeeland heeft mosselkotter ZZ-4 vandaag de eerste mosselen van het seizoen opgehaald. De oogst van de hangcultuur smaakt dit jaar lekker "mals en zilt", al zijn op enkele plaatsen de eerste mosseltjes voorlopig nog aan de kleine kant. Sterrenchef Gert De Mangeleer kookte aan boord een gerecht met de schelpdieren, die vanaf volgende week bij ons verkrijgbaar zijn.

10 reacties

  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Elk jaar opnieuw dezelfde promoblabla. Als je ze dan koopt zijn ze onooglijk klein en smaken naar niks , veel te duur ook nig. Ik wacht wel tot einde agustus of september dan pas zijn ze echt vol en vlezig en ook lekker en nog goedkoper ook.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Ik was vele jaren terug een mosselfanaat (ik at makkelijk 3 kilo), maar mosselen smaken en ruiken reeds lang niet meer naar mosselen, of je ze nu eet op restaurant of zelf klaarmaakt. Ik eet ze dan ook nooit meer, tenzij mosselen opgelegd in 't zuur.
  • jean-pierre rejek

    5 jaar geleden
    Dat zeggen ze alle jaren opnieuw ze zijn dikker en lekker,en wat blijkt veel schaal maar geen mossel ,vroeger was ik gek van mosselen maar nu kunt ge dat toch geen mosselen noemen hé en zwijg over de prijs .
  • Andr� lernout

    5 jaar geleden
    De mosselen uit "Zeeland" zijn altijd goed, soms wat groter of kleiner, toch vinden die slimme Hollanders altijd wel iets om de prijs op te drijven( die trouwens NOOIT zakt!) Smakelijk.
  • Thomas Van Der Linden

    5 jaar geleden
    Mmm...het zwarte goud van onze Noordzee. Kijk er al naar uit om ze te proeven.
  1. LIVE GAZA. UNRWA-hoofdkwartier in Oost-Jeruzalem aangevallen - “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand”
    Play
    LIVE
    847

    LIVE GAZA. UNRWA-hoofdkwar­tier in Oost-Jeruzalem aangeval­len - “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbe­stand”

    Alle strijdende partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict zijn bereid om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Dat meldt de Egyptische zender ‘Al-Qahera News’, die dicht bij de inlichtingendiensten staat. Een groep Israëlische betogers heeft dinsdag het hoofdkwartier van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) in Oost-Jeruzalem aangevallen, meldt Philippe Lazzarini, het hoofd van het agentschap. En de aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook voor de levering van humanitaire hulp aan de Gazanen, is intussen afgerond, maar hij kan door slechte weersomstandigheden nog niet worden geïnstalleerd en in gebruik genomen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.