Zonsopkomst boven de Zugspitze, archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Zonsopkomst boven de Zugspitze, archiefbeeld ter illustratie. © foto-webcam.eu

Voor het eerst in 20 jaar in deze periode: zes meter sneeuw op hoogste berg in Duitsland

Op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze (2.962 meter), is voor het eerst in twintig jaar in de maand mei nog zes meter sneeuw gemeten. Dat heeft de Duitse weerdienst DWD gemeld.

16 reacties

  • Roeland Van de Wal

    5 jaar geleden
    Het goede nieuws dan weer is dat wanneer groen zijn goesting krijgt zal de sneeuwval binnen een paar jaar terug normaal zijn.....
  • Joachim Albert

    5 jaar geleden
    Aan al de intelectuelen op dit forum: klimaatverandering door vervuiling is er wel degelijk. Zijn er nog seizoenen? Extreme temperaturen op verschillende plaatsen, temperatuur stijgt gemeten over de hele wereld (en niet daalt omdat het in mei 2019 in Belgie amper 16° C werd), meer natuurrampen, stijging zeeniveau.. Allemaal niet waar? Velen wanen zich hier klimaatspecialist..
  • eric maier

    5 jaar geleden
    In de Giro beloofd het ook. Op de Gavia ligt 5 meter op de passage, en nog meer hogerop. Op de Mortirolo ook 3 meter... en men spreekt van nog kans op sneeuw boven de 1800 meter. Maar dit is niet abnormaal. We vergeten te vaak dat sinds half jaren 90 de winter vooral milder geworden zijn, en de sneeuw vaak laat op het seizoen kwam, vooral sinds 2005. Voor de jaren 90 was sneeuw in mei nog een normale zaak in de Alpen en Dolemieten.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    En warm de aarde nu op of koelt hij af?
  • jean-pierre rejek

    5 jaar geleden
    Wie heeft die sneeuwmachine vergeten uit te zetten draait al 3 maanden aan een stuk allemaal lachen hé.