Peter Tom Jones
Volledig scherm
Peter Tom Jones © Vertommen

Klimaatspecialist hekelt beleid: “Na klimaatacties gaat men terug over tot orde van de dag”

Klimaatspecialist Peter Tom Jones (KU Leuven) beschuldigt beleidsvoerders in dit land ervan "als een struisvogel de kop in de grond te steken voor de klimaatproblematiek en te denken dat de risico's op die manier vanzelf zullen verdwijnen". Tijdens een lezing in Leuven verwees hij onder meer naar de huidige kiescampagne "waar men na de klimaatacties van de voorbije maanden weer overgegaan is tot de orde van de dag".

18 reacties

  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    In Nederlands kost de klimaatballon 1000 miljard euro, deze klimaatgraaier wil een deel van de taart.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ach Rome is ook niet op een dag gebouwd ,denkt men nu werkelijk dat men alles van de ene dag op de andere de zaak kan veranderen,maar de zogenaamde specialisten hebben niet de minste besef over wat ze bezig zijn ,roepen kunnen ze allemaal ,dat er ontwikkeling nodig is die haalbaar is op korte termijn hebben ze geen brood van ge -eten.Maar wedden dat ze in 20 jaar diezelfde staan te roepen dat er geen werk meer is voor iedereen.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Marc Bayens,uw reactie bewijst des te meer dat deze activisten nodig zijn,als die betogingen niet hadden plaatsgevonden,zou er wellicht nooit iets gebeuren. De tijd dat milieubeweging bespot,belaagd en zelfs afgedreigd worden..is weldra voorbij..tijd voor een maatschappelijke omwenteling.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De klimaatactivisten zijn meestal onrealistische dromers, Anuna op kop. Om het klimaat te redden moet er een doordacht beleid komen dat niet in een verkiezingsperiode zal uitgedacht worden door populistische partijen die de kiezers achterna lopen.
  • Stephan Persoons

    5 jaar geleden
    In 2006 was er "An Inconvenient Truth" waarin men ook voorstelde dat ijsberen aan het uitsterven waren vanwege global warming wat bewezen zever is. Allemaal paniekzaaierij gebaseerd op foutieve en gemanipuleerde IPCC klimaatmodellen. (maar niemand mag/durft dat nog zeggen tegenwoordig blijkbaar...)