belga
Volledig scherm
© belga

Tien mensensmokkelaars aangehouden voor versluizen van transmigranten uit Brussel

De invallen in kraakpanden in Brussel en Laken die vorige week plaatsvonden en waarbij tien personen onder aanhoudingsbevel werden geplaatst, maakten deel uit van een gerechtelijk onderzoek naar een bende mensensmokkelaars. Zij probeerden hun slachtoffers tegen betaling naar het Verenigd Koninkrijk te versluizen en waren voornamelijk actief in de omgeving van het Brusselse Noordstation en het Maximiliaanpark. Dat meldt het Brusselse parket.

9 reacties

  • peter colson

    5 jaar geleden
    Vandaag opgepakt, vandaag voor de rechter en overmorgen verdwijnen ze van de radar en kunnen ze hun activiteiten verder zetten. Misdaad loont in belgie, zeker met slavenhandel.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Land uitzetten? Waar naartoe? Naar Duitsland? Nederland? Frankrijk? Luxemburg? Kunnen we die kerels niet gewoon een tijdelijke werkvergunning geven zonder dat ze recht hebben op een uitkering? En diegenen die echt NIET willen werken, opsluiten en met een militaire vlucht terugsturen naar Afrika? Verdragje afsluiten met Congo en wat wetten stemmen zodat onze PS rechters zich niet weer komen moeien?
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Voor Groen en Ecolo zijn dat geen transmigranten maar zijn dat mensen.
  • Susie Casteleyn

    5 jaar geleden
    Kan allemaal in Belgie. DNA vastleggen en land uitzetten
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Transmigranten zijn geen slachtoffers. Ze zitten mee in het complot, dus zijn het net zo goed criminelen als de smokkelaars.