Gele Hesjes in Brussel bij een vorige betoging die er niet vreedzaam aan toeging.
Volledig scherm
Gele Hesjes in Brussel bij een vorige betoging die er niet vreedzaam aan toeging. © Baert Marc

Gele hesjes betogen op verkiezingsdag in Brussel tegen “de Europese dictatuur”

De gele hesjes van België en Frankrijk roepen op om zondag 26 mei, op verkiezingsdag, in Brussel te mobiliseren en “de Europese dictatuur” aan te klagen. De organisatoren verwachten minstens 2.000 betogers. Ze verzamelen vanaf 13 uur aan het station Brussel-Noord.

15 reacties

  • Dirk Hermans

    5 jaar geleden
    Den boel afbreken op de kosten van de werkende mensen. Doe zo voort. Als je werkt hoef je ook voor niets te vrezen. Toch?
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    normaal vrije Europa kan je dit niet noemen alleen maar bende zakkevullers erbij en dat moet stoppen daar kunnen ze met 30% van de mensen zelfde werk doen en als er boeten worden gegeven moet dit dienen voor de bevolking en niet zoals nu verdampen
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Mijn steun hebben ze ook. Nefaste jarenlange aanpak van migratie, te veel bescherming van grote multinationals met verlengingen van gifvergunningen, subsidies aan mensen die ergens anders de kleine mensen uitkopen en een te laag loon betalen ... lange, lange, lange lijst. Ik wacht nog steeds op mijn stembrief voor de Europese verkiezingen. Zelfs dat lukt niet.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Gewoon gezond verstand: Zonder een meer verenigd en gecentraliseerd Europa met een Europees leger betekenen we als individuele landen van Europa niks in de geglobaliseerde wereld. Er zijn er hier op het forum blijkbaar ook heel wat die zijn blijven hangen in de romantiek van de 19de eeuw net als de Brexiteers. De snelle steiging van de armoede worden ze nu al gewaar in de UK.
  • Ives Basswood

    5 jaar geleden
    Geen comments zetten maar naar buiten komen in uw Geel Hesje is de boodschap.