Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, mocht nog een laatste keer zijn hamer bovenhalen.
Volledig scherm
Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, mocht nog een laatste keer zijn hamer bovenhalen. © BELGA

Vlaams Parlement keurt nieuw mestactieplan goed in 'bonusplenaire'

Het Vlaams Parlement zette vandaag, tijdens een extra plenaire zitting, het licht op groen voor het nieuwe mestactieplan (MAP6). Dat plan legt aan de Vlaamse boeren regels rond bemesting op en moet ervoor zorgen dat er minder schadelijke stoffen in de Vlaamse waterlopen terechtkomen. 

14 reacties

  • Nick Peeters

    5 jaar geleden
    in de Gentste haven zit een staalfabriek, produceert op haar eentje meer vervuiling als de vlaamse landbouw, daar hoor je niets, dus nog een rondje boerke pesten
  • Luc Berckmoes

    5 jaar geleden
    Het is niet de landbouw die het water vervuilt maar de mens meer dan de helft van het afval water gaat nog in de waterlopen het moest normaal in 2015 overal gescheiden rioolstelsel zijn
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Als er nu ook nog eens werk gemaakt wordt van ernstige controle en handhaving komen we misschien nog ergens en behoort de "zwarte mest problematiek" ooit nog eens tot het verleden. In afwachting mag er ook eens een historisch onderzoek komen naar de talloze fermetten, illegaal opgetrokken op landbouwgrond. Boeren denken nog altijd dat ze zich alles kunnen permitteren, terwijl ze hier al lang volkomen overbodig zijn.
  • greet millecam

    5 jaar geleden
    En wat met de vele afvoeren en overlopen van de septische putten bij de gewone burger die rechtstreeks in de waterloop gaan ? Bevat dit mestsop dan geen fosfaten en nitraten ????
  • Gilbert Rodts

    5 jaar geleden
    Kan er mij nu iemand zeggen waarom Groen tegenstemt op dat mest plan want het is goed voor het milieu .Nu begrijp ik er niks meer van he of vallen hun maskers af.