Beeld uit het Al Hol-kamp.
Volledig scherm
Beeld uit het Al Hol-kamp. © AFP

Hulpteam met VUB-prof wil binnenkort naar Syrië vertrekken om IS-kinderen te helpen

Een team van Belgische artsen en psychologen staat klaar om kinderen in detentiekampen in Syrië te gaan helpen. De groep artsen en psychologen, onder wie een chirurg, wil op 7 juni vertrekken. Het is de bedoeling om het kamp van Al Hol in Syrië aan te doen, zo schrijft AD. Volgens de Nederlandse omroep NOS kwam in april nog in een van de kampen in Noord-Syrië een Belgisch kind om het leven.

45 reacties

  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Zouden ze niet beter de sukkelaars die geen geld hebben van bij ons helpen ? Al deze mensen hebben een terroristische achtergrond , en keren zich volledig af van het zondige westen . Laat ze daar ze zijn daar op hun plaats bij hun mede moslims.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Radicalisereing gebeurt meestal voornamelijk in de familiekring en de directe vriendenkring op basis van de originele Koran die in een redelijk percentage van de Moslimbevolking in België met de paplepel wordt ingegeven. Als die grootouder zo om hun kleinkinderen geven dat kunnen ze ook naar Irak of Syrië vertrekken om ze daar op te verzorgen en op te voeden.
  • Rudolf Valentino

    5 jaar geleden
    Schrijnende taferelen uiteraard. Hier zijn ook mensen die hulp kunnen gebruiken, maar in de kou mogen blijven staan. Die ouders hebben een keuze gemaakt en daarom moeten ze de gevolgen dragen. Trouwens wie bekostigt die reis?.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Kan niet akkoord gaan met dergelijke acties... ze gebruiken nu hun kinderen als schild om naar hier te kunnen terugkeren... te meer dat de IS nu nog steeds veel aanhangers heeft, ze hebben terrein verloren dat is alles. De Belgische nationaliteit afnemen daar hebben ze geen recht meer op.
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Ik ben voor een harde migratiepolitiek maar ben niet blind voor de problemen in andere delen van de wereld. Mensen die ter plekke willen gaan helpen kunnen alleen maar luid aangemoedigd worden. De discussie over de terugkeer van IS strijders en hun kinderen zal door slimmere koppen beslecht moeten worden zeker