Nigel Farage, de leider van de Brexit Party.
Volledig scherm
PREMIUM
Nigel Farage, de leider van de Brexit Party. © EPA

Europa komt straks voor een derde in handen van eurosceptici

In het Verenigd Koninkrijk en Nederland wordt er morgen al gestemd voor het Europees parlement. Daarbij zijn alle ogen gericht op de eurosceptici rond Nigel Farage en het Forum voor Democratie. Maar het zijn zij niet eens die voor de grootste vloedgolf zorgen. Als het halfrond voor een derde raakt gevuld met tegenstrevers van de EU, zoals de peilingen voorspellen, dan zal dat vooral aan Italië liggen.

71 reacties

  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Farage is een eenmanspartij met GEEN ENKEL programmapunt behalve de no-deal brexit en dat is het dan. Hij is dan ook niet van plan om nadien de verantwoordelijkheid en de leiding op te nemen om de rotzooi op te ruimen indien er een harde brexit komt. Want daar heeft hij de middelen, de knowhow en het programma niet voor en daar mist hij het lef en de verantwoordelijkheidszin voor. En de Britten weten dat maar het kan hen blijkbaar niks meer schelen. Pure zelfdestructie.
  • Marcq Adriaens

    5 jaar geleden
    Alle Euro-politiekers zouden hun job uit overtuiging moeten doen, dus onbetaald, enkel de bewezen onkosten terugbetaald, er zouden er niet veel meer overblijven denk ik.
  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    Als de nietsnut Farage hun grote voorbeeld moet worden dan zal het slecht aflopen. Ongelooflijk dat iemand daar geloof aan hecht!
  • Lot Claeys

    5 jaar geleden
    Deze Engelse dweil werd na het brexit-referendum ontmaskerd als een pertinente leugenaar en volksmisleider. En die wordt ondanks dat opnieuw populair. Zoveel Britten die WILLEN bedrogen worden! Wel, wie zijn gat verbrandt...
  • ivo simons

    5 jaar geleden
    Spijtig dat dit slechts één derde is want Europa is aan het zwalpen op een woelige zee en niemand gelooft er nog in.