Vorige week nog vond er een plofkraak plaats in een Argenta-kantoor in het Limburgse Oudsbergen.
Volledig scherm
Vorige week nog vond er een plofkraak plaats in een Argenta-kantoor in het Limburgse Oudsbergen. © BELGA

Ingrijpende maatregel tegen plofkraken: Argenta stelt bankautomaten aan Nederlandse grens buiten dienst

Argenta stelt "een aantal bankautomaten" in de buurt van de grens met Nederland buiten dienst als voorzorgsmaatregel tegen plofkraken. Dat bevestigt woordvoerster Christine Vermylen, nadat De Tijd erover berichtte. Hoelang de maatregel van kracht blijft, is niet duidelijk. Klanten zullen "omstandig geïnformeerd" worden.

6 reacties

  • willy van der Wijk

    5 jaar geleden
    met de tegenwoordige technologie kan het al la opgelost worden door vangnetten te plaatsen bij de explosie springen de veren van de vangnetten en klaar is kees , tis maar een idee .
  • Nawara nawashi

    5 jaar geleden
    @Danny Volkaerts, als er geen cash meer valt te stelen, zullen criminelen snel een manier vinden om via uw pc uw rekening te plunderen. Oorzaak is teveel vreemden die niet werken en toch wilen luxueus leven. Oost Blokkers zijn daar in bedreven.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Met een afsluiting van lokettenzaal na een wel overwogen uur zou ik nog kunnen leven . Maar geen mogelijkheid om aan je eigen geld te geraken op de bank waar je klant bent.! Nee dan ben ik er weg.. natuurlijk is een automaat aan de buiten gevel iets van in de jaren stillekes !! Dat hadden ze al jaren moeten veranderen.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Groot gelijk Danny Volkaerts en dan kan de overheid tot de laatste centiem meevolgen wat je met je geld doet en afromen. Gewoon 1 klikske op een pc knopje en ze weten alles.
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    argenta heeft natuurlijk gelijk maar zijn er in die regio dan geen bankautomaten van andere banken? Die daders zullen zich verplaatsen !