anp
Volledig scherm
© anp

Ketamine aan sterke opmars bezig in uitgaansleven: “Kans op overdosis is groot”

Bijna 26,7 procent van de Belgische respondenten van de Global Drug Survey verklaart ketamine te gebruiken, het hoogste cijfer ooit. De wereldwijde bevraging over drugs wordt bij ons door Hogeschool HOGent uitgevoerd. De populairste legale drug blijft in België alcohol, met 91,2 procent van de respondenten die het gebruiken. Bijna 70 procent van de respondenten, die wel geen afspiegeling vormen van de algemene bevolking, gebruikte het laatste jaar cannabis. Als cannabis gelegaliseerd wordt, pleiten de meeste gebruikers zelf voor duidelijke waarschuwingen omtrent de gezondheidsrisico’s.

30 reacties

  • Keanu Mattheeuws

    5 jaar geleden
    Het enigste wat je moet doen is goed dozeren dan kan dat zeker geen kwaad en dan is een overdosis zeker onmogelijk voor de mensen die dit doen
  • stijn digger

    5 jaar geleden
    Ketamine is binnenkort verkrijgbaar in de apotheek als neusspray,. Werkt tegen depressie.... Ketamine is geen bucht hoor.
  • Joris Peeters

    5 jaar geleden
    Een goede raad : blijf van alle drugs af. De duitsers hebben daar een betere naam voor : "Rauschgift". Letterlijk een gif dat een roes veroorzaakt. Overigens bezorgen druggebruikers enorme overlast zowel voor de maatschappij (misdrijven om aan hun drugs te geraken) als voor de ziekenzorg die onbetaalbaar wordt.
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Wie denkt dat legalisering minder criminaliteit zal teweegbrengen zit ernaast. De prijzen in het criminele milieu zullen zakken om competitief te blijven en er zal meer rommel toegevoegd worden met meer ellende tot gevolg. Of denken jullie dat apothekers geen winst willen maken. Vele legale voedingssupplementen zijn online al heel wat beterkoop dan in de apotheek.
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    @Christophe Spildooren, er is nu nog geen geld genoeg voor gezondheidszorg en u zou er nog drugsverslaafden bij willen op kosten van de normale mensen?!