photo_news
Volledig scherm
© photo_news

N-VA wil van bij start nieuwe regering vliegwet voor Brussels Airport

N-VA wil dat de vliegwet voor Brussels Airport, die de vliegroutes en -procedures vastlegt, van bij de start van de nieuwe regering op papier staat en onmiddellijk bij het parlement ingediend wordt. 

11 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Waarom geen fusie van Zaventem met Charleroi zodat alle uitbreiding, nachtvluchten en goederenvervoer zoveel mogelijk weggehaald worden uit de dichtbevolkte Brusselse regio? Dit zou tevens de Brusselse en Waalse economie stimuleren.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Bij Groen willen ze eigenlijk dat er zoveel mogelijk verdwijnt, want wat niet bestaat kan ook niet vervuilen.
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Wat heeft de N-VA belet om een oplossing te zoeken voordat ze uit de regering Michel gevlucht zijn? Waaron hebben zij niet de minister van mobiliteit niet opgeëist bij de vorming van de federale regering? Als ze toch zo pro Vlaanderen zijn waarom hebben ze de Vlaamse Rand dan 4,5 jaar op alle gebied laten stikken? Behalve klagen als een of ander bord eentalig Frans of tweetalig zijn hebben ze niets gedaan met als beste voorbeeld de vliegroutes.
  • Jan Sierens

    5 jaar geleden
    Onder het uitgangspunt gelijke lusten gelijke lasten, wil men maximaal spreiden. Met als gevolg dat er overal overlast is. Men zou beter duidelijk vastleggen waar de vliegroutes liggen inclusief de tijdslots en rond die routes de bewoning beperkt houden en isolatie premies geven. Men maakt dezelfde fout als met de lintbebouwing waardoor sociale woningen meestal in wijken liggen, maar de middelklasse op doorgaande moet bouwen. En stop toch eens de mythe van goedkope bouwgrond, echt afgezaagd.
  • Jean-Pierre Robbens

    5 jaar geleden
    Groen denkt weer niet na, geen nachtvluchten wil zeggen meer vluchten tijdens de dag. Want de cargo vluchten die 's nachts vliegen moeten dan tijdens de dag vliegen waardoorvhetvtijdens de dag nog drukker wordt en dus ook gevaarlijker. Ik denk niet dat die groene weten hoe druk het nu al is en zeker tijdens de zomermaanden. Dat ze maar eens gaan kijken bij belgacontrol.