Alyssa Milano roept op tot een seksstaking in de VS tot de strenge abortuswetten worden afgevoerd.
Volledig scherm
Alyssa Milano roept op tot een seksstaking in de VS tot de strenge abortuswetten worden afgevoerd. © Shutterstock

Actrice Alyssa Milano roept op tot seksstaking. In deze landen wierp dergelijke actie al vruchten af

In zeven Amerikaanse staten zijn de voorbije maanden strenge abortuswetten goedgekeurd. Een hele rist andere staten, waar het lokale bestuur in handen is van een conservatieve meerderheid, zijn hetzelfde van plan. Eerder deze maand riep actrice Alyssa Milano daarom op tot een seksstaking. Die aanpak wierp in het verleden ook al vruchten af, argumenteert ze. Zelfs in ons land werd acht jaar geleden zelfs nog opgeroepen tot een seksstop. Een overzichtje.

7 reacties

  • jan verbrugge

    5 jaar geleden
    Ze snappen het eindelijk, als je niet de verantwoordelijkheid wil voor een kind is dit de beste oplossing om ervoor te zorgen dat je niet ongewenst zwanger wordt. Ook minder abortussen zo, dankje voor de steun alyssa
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Als je als man van je vrouw te horen krijgt dat ze in sexstaking gaat dan zeg je toch gewoon : "OK, doe maar. Laat maar weten wanneer de staking stopt." Een tijd zonder sex is nu ook niet zo'n drama. Welke man zal daarvoor beginnen door hoepels te springen ?
  • Ruud Kroon

    5 jaar geleden
    Het is inderdaad goed om respectvol met leven om te gaan, en ook het ongeboren kind.. Als we dat niet meer hebben is het einde van beschaving in zicht..
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Gewoon de grillen van een notoir mannenhaatster en doorgedraaide feminist. ik moet nog altijd lachen met haar verklaringen live op tv over de verkiezing van president Trump
  • Jan Delafontaine

    5 jaar geleden
    Abortus is enkel goed te praten als het gaat om verkrachting. In alle andere gevallen : neem anticonceptie of simpelweg kies de weg van onthouding.