Valerie Debooser in bed bij James Cooke in Gert Late Night
Volledig scherm
Valerie Debooser in bed bij James Cooke in Gert Late Night © VIER

Moeder Valerie De Booser vroeg euthanasie aan: “Ik zou willen dat ze nog een klik maakt”

TVValerie De Booser (39) raakte een gevoelige snaar in ‘Gert Late Night’ toen ze in de ‘Bedgeheimen’ van James Cooke vertelde over de ziekte van haar moeder, die aan Parkinson en dystonie, een motorische storing, lijdt. “Ze zit erg diep met haar gedachten”, klinkt het emotioneel. “Het is echt aftakelen voor haar. Ze heeft euthanasie aangevraagd.”

16 reacties

  • Stephanie Adriaensen

    5 jaar geleden
    Je ouders zien aftakelen is het ergste wat er is maar als ze die keuze maken respecteer het dan en denk niet aan je zelf maar aan hun levenskwaliteit
  • Ann Loncke

    5 jaar geleden
    Heb zelf 1, 5 jaar gezorgd voor mevrouw met parkinson en heb haar zien aftakelen de ziekte tast niet alleen het gestel aan maar ook de hersenen ik begrijp dat het moeilijk is om te aanvaarden dat je mama een euthanasie wens heeft maar er zijn ook grenzen het is bu eenmaal een verschrikkelijke ziekte !!
  • Tytar Kuun

    5 jaar geleden
    Het is heel normaal om het daar moeilijk mee te hebben. Euthanasie is geen gemakkelijke oplossing. Het is voor beide kanten belangrijk om begrip op te brengen voor elkaars gevoelens hierrond. En boosheid hoort ook bij een rouwproces. Veel sterkte!
  • Danielle Duym

    5 jaar geleden
    Ik heb mijn moeder 4 jaar onmenselijk zien lijden en aftakelen. Ik hoop nooit meer zoiets te moeten meemaken. Valérie, je bent oud genoeg om je plan te trekken en je kan zelf voor je kinderen zorgen. Laat je moeder met rust met je "verwachtingen". Ze heeft je groot gebracht en haar taak vervuld. Het is haar ziekte, niet de jouwe. Het is haar beslissing, niet de jouwe.
  • Diane Van Riet

    5 jaar geleden
    Kwaad worden heeft geen zin maar probeer eerder begrip op te brengen. En probeer gelukkig te zijn met iedere dag die eraan komt en probeer daar het beste van te maken. En Valerie je bent niet de enige. Wij hebben allemaal wel onze problemen hoor. Carpe diem!