Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. © BELGA

Vlaams Belang wil "het echte Europa" beschermen tegen EU

In het Paleis op de Meir in Antwerpen heeft Vlaams Belang vanavond een slotmeeting gehouden voor haar Europese verkiezingscampagne. Gerolf Annemans, lijsttrekker van de extreemrechtse partij, haalde uit naar de "linkse en financiële elites die met elkaar verstrikt zijn geraakt" en stelde dat zijn partij er is voor "het echte Europa", dat volgens hem moet worden beschermd tegen de Europese Unie.

34 reacties

  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    @Lore Kluwer.De States en Canada vergelijken met Belgie!Wat een grootheidswaanzin!De verenigde staten van Amerika dat marcheert toch waarom zouden de verenigde staten van Europa niet kunnen functioneren?En als Vlaanderen onafhankelijk wordt gaat men dan ook janken omdat de rijke streken zullen moeten bijdragen voor minder economische regios?
  • censor

    5 jaar geleden
    Hopelijk komt er eindelijk orde in heel europa, en te beginnen met België, al splintergroepjes verbieden enkel nog partijen die iets concreets te vertellen hebben. Schoon schip maken in de chaos die nu heerst, want wat niet overzichtelijk is, daar wordt geprofiteerd, en duidelijke wetten zonder de achterpoortjes, zoals Van Overtveldt ze gemaakt heeft, ook justitie is dringend aan hervorming toe, want sinds Geens is die chaos maar enkel toegenomen..en de interpretatie van de wet duidelijk stellen
  • Bert Bangers

    5 jaar geleden
    Hopelijk wordt het VB, de EU wilt op termijn EUSSR worden. Dat moet tegengehouden worden!
  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    @jos beverke Samenwerken is perfect mogelijk zonder verplichte solidariteit door de strot geramd te krijgen. De VS werkt samen met Canada via CETA. Zijn er miljardentransfers van de VS naar Canada? Nee. Vergelijk dat eens met ons: elke Vlaming is week in week uit verplicht 150 euro solidair met de Walen. En wat krijgen we? Stank voor dank. Idem in Europa, waar er ook verplichte solidariteit is maar ze die hebben weggemoffeld met moeilijke woorden zoals "mutualisering van de schulden".
  • julien de meulder

    5 jaar geleden
    akkoord met een europa maar dan moet er maar een regering zijn en moeten alle wetten in europa hetzelfde zijn alsook deloonkost en btw tarieven dan zal er geen loon kloof zijn tussen de oostblok landen .