Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

KCE: “Terugbetaling kunstmatige voeding moet voor elke patiënt gelijk zijn”

De terugbetalingsregeling voor kunstmatige voeding moet duidelijker en gelijker voor alle patiënten en ziekteverzekeringen. Daarvoor pleit het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). 

1 reactie

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Medicatie voor levensbedreigende ziektes moeten terugbetaald worden en dokters moeten eens stilstaan waar zij zouden staan als de sociale zekerheid er niet meer is, denk dat er veel zwarte sneeuw zouden zien.
  1. Stopt je neus niet met bloeden, zoals bij Nina Pinzarrone? Arts legt uit hoe dit komt en wat je eraan kunt doen
    PREMIUM

    Stopt je neus niet met bloeden, zoals bij Nina Pinzarrone? Arts legt uit hoe dit komt en wat je eraan kunt doen

    Even leek het WK voor kunstschaatsster Nina Pinzarrone in het water te vallen door een hardnekkige bloedneus. Omdat het bloeden maar niet wou stoppen, werden enkele adertjes in haar neus dichtgebrand. Neus-keel-oorarts Thibaut Van Zele (UZ Gent) legt de meest voorkomende oorzaken van zo’n bloedneus uit en vertelt wat je best (niet) doet om het bloeden te stelpen: “Stop géén watjes of papieren zakdoekjes in je neusgaten.”
  2. De duistere geheimen van de voedingsindustrie
    WEET WAT JE EET

    De duistere geheimen van de voedingsin­du­strie

    De schandelijke mishandeling van varkens in het slachthuis van Tielt en onze daaropvolgende (tijdelijke) afkeer voor worst en kotelet. De actie 'dagen zonder vlees'. De heisa rond onverdoofd slachten. Het zijn slechts enkele van de vele aanwijzingen dat we als consument twee keer beginnen nadenken als de vraag 'wat eten we vanavond?' wordt gesteld. Recent werd het onthullende boek van de Britse voedingsexperte Joanna Blythman naar het Nederlands vertaald. De publicatie van 'Slik je dat? Wat je niet mag weten over je eten' heeft zijn effect niet gemist. Wij brachten twee jaar geleden, naar aanleiding van dat verontrustende rapport, al de reeks 'Weet wat je eet'. De hoogtepunten daaruit brengen we vandaag nog eens naar voren. Samengevat: alles wat niet vers is en dus werd bewerkt, bevat rotzooi die slecht is voor je gezondheid.