De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © AFP

Trump verliest opnieuw in rechtbank, vrijgave belastingaangiften komt dichterbij

De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor de tweede keer deze week een nederlaag geleden wat betreft de openbaring van zijn financiën. Een rechter in New York bepaalde dat twee financiële instellingen financiële documenten mogen verstrekken aan Democratische parlementsleden.

22 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Ben, schulden maken (belastingen verlagen voor de bedrijven) om de economie te boosten noem ik allesbehalve geniaal. Korte-termijn werkt dit stimulerend, maar lange-termijn heb je negatieve return. De president na Trump mag een recessie verwerken/oplossen, hijzelf wil enkel de boeken ingaan als degene die op een positief elan kon verder gaan. Wordt zelf wakker.
  • Ben Van Loon

    5 jaar geleden
    Ivan, Trump is een genie voor de economie van de VS. Europa kan nog wat van hem leren. Hier spenderen wij massa's aan vreemdelingen die het verschil tussen hun linker- en rechterhand niet kennen terwijl onze eigen bevolking verarmt. Een gemiddelde bejaardentehuisbewoner krijgt zijn of haar factuur niet betaald met het pensioengeld. Komaan, wordt eens wakker.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Ben Van Loon, tuurlijk kerel, dit economisch wonder moet nog maar eens 16 miljard pompen in landbouwsubsidies als gevolg van zijn handelsoorlogjes. Trump begint über-socialistische trekjes te krijgen. Nog meer schulden na zijn belastingsverlaging voor de allerrijksten, de US zijn dra (?) quasi failliet.
  • Ben Van Loon

    5 jaar geleden
    @ Peter, Carl, Ludo, Jack. Ik zeg niet dat andere VS presidenten hun belastingsdocumenten niet hebben laten nakijken. Kan wel zijn. De inspectie moet daarover oordelen, niet de politieke tegenstanders die de verkiezingsnederlaag niet kunnen verteren. Waarschijnlijk op dezelfde manier aangegeven als de aangiftes van de kappers in ons land. Kan je in hun aangiftes zien hoeveel kopjes ze in 't zwart hebben geknipt? Laat u toch niks wijsmaken. Hadden we hier maar iemand als Trump.
  • Ben Van Loon

    5 jaar geleden
    @Peter Bonacasa. Hillary wordt zo genoemd in de VS, ik heb dat niet zelf uitgevonden. Met haar als president hadden we sowieso een derde WO gehad. Kijk eens wat er in Syrië en Irak is gebeurd door Hillary en Obama. Wie heeft IS gecreëerd denk je? Laat je niks wijsmaken. Niemand legt in de VS zijn belastingfiche op tafel. Dat is aan de inspectie, niet aan de politieke tegenstander die het verlies niet verteerd krijgt. Wie neemt die linkse zever om Trump uit zijn zadel te lichten nog serieus?