Een Palestijnse demonstrant met een katapult protesteert tegen het verhuizen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Archieffoto.
Volledig scherm
Een Palestijnse demonstrant met een katapult protesteert tegen het verhuizen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Archieffoto. © REUTERS

Palestijnen weigeren deelname aan Amerikaanse vredesconferentie in Bahrein

De Palestijnen zullen niet deelnemen aan de conferentie die op 25 en 26 juni door de Verenigde Staten in Manama, de hoofdstad van Bahrein, wordt georganiseerd en waarop de Amerikanen het economische luik van hun Israëlisch-Palestijns vredesplan willen voorstellen. Dat hebben de Palestijnse autoriteiten gisterenavond bevestigd.

4 reacties

  • Ben Van Loon

    5 jaar geleden
    Voor degenen die het nog niet moesten door hebben. Palestijnen hebben nooit vrede gewild. Vandaag niet, morgen niet, nooit niet. Ze leven van ons belastinggeld en de teren op de onrusten via de media.
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Willen ze eigenlijk wel een oplossing. Anderzijds kun je de VS nog vertrouwen.
  • Michel Van Limbergen

    5 jaar geleden
    Toch raar dat de Amerikanen altijd het voortouw willen nemen in vredesconferenties waar de nadruk ligt op doe maar wat wij zeggen! Ze weten niet eens wat vrede betekent!
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    Dat is toch logisch? Israël palmt al 70 jaar Palestijns land in, tegen alle internationale wetten in. De Israëli hebben daar geen zaken, maar ze kunnen zich alles permitteren, omdat zoveel politici joods zijn. En als je daar commentaar op hebt, ben je een "antisemiet", zoals je een "racist" bent als je commentaar hebt op buitenlanders. Het is zo doorzichtig...