Het logo van Panasonic op een winkel in Tokio.
Volledig scherm
Het logo van Panasonic op een winkel in Tokio. © REUTERS

Panasonic schort leveringen aan Huawei op

De Japanse elektronicagigant Panasonic heeft vandaag aangekondigd dat het de levering van sommige componenten aan de Chinese groep Huawei opschort. De maatregel is een gevolg van de beslissing van Washington om Huawei op een zwarte lijst te zetten omdat het bedrijf zich in opdracht van Peking schuldig zou maken aan spionage.

7 reacties

  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    En binnenkort een ontslagronde bij vele bedrijven wegens minder productie, winst waarschuwingen, beurswaarde die zakt. En wie wint op lange termijn, China want deze gaan gewoon verder met eigen producten.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    De regering Trump schiet zich zelfs in de voet. Als je goed leest staat in al de aantijgingen het woord "vermoeden" te lezen. Als dat niet past dan is de nationale zekerheid in gevaar.
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    werkt Huawei voor de Chinese regering waarschijnlijk wel maar het zou zeer naief zijn om te geloven dat andere grote maatschappijen dat voor hun regering de Amerikanen op kop ook niet doen. die technologie is er voor gemaakt om big brother te spelen dus laten we hierover niet flauw doen.
  • Jens Vranckx

    5 jaar geleden
    who cares, wie wie bespioneert. Zowat het hele gedoe rond 'cookies' is ook spionage, nl. verplichte tracking spyware. Maar geef het een aantrekkelijke naam en de massa zal het wel aanvaarden. Dat is het toppunt van naïviteit.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Schandalig! Apple gaat bankroet door zijn woekerprijzen en achterhaalde hard-en software, en dan beschuldigt men fabrikanten van spionage! Gewoon omdat die eerlijke prijzen hanteren! Voor de helft van het geld heb je ALLES beter, en dit is de wraak van Apple!