Minister van Toerisme Ben Weyts.
Volledig scherm
Minister van Toerisme Ben Weyts. © BELGA

Steeds meer congressen in Vlaanderen: “Goed voor toeristische sector”

Het aantal congressen in Vlaanderen en Brussel is vorig jaar met 28 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. Congrestoeristen spenderen gemiddeld 234 per nacht, tegenover gemiddeld 150 euro voor een verblijfstoerist.

7 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Of het goed is voor het toerisme valt nog wel te bezien. De doorsnee horeca instelling komen ze niet bezoeken. Maar ze drijven wel de prijzen van de hotels de hoogte in. Zelf hebben ze daar geen last van. Want wat ze er aan uitgeven brengen ze dan weer in als kosten voor de belastingen. In tegenstelling met de toerist kosten ze ons dus nog geld ook.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het resultaat van 5 jaar regeringswerk. Toch een geslaagd punt. Een 20 tal congressen meer in Vlaanderen. Als je dat al een paar keer meegemaakt hebt. Vaak niet veel meer dan een uitstapje op kosten van het bedrijf of de belastingbetaler. Het is natuurlijk ook een vorm van mobiliteit. Als je daar mee moet uitpakken om verkiezingen te winnen.
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    99,9 % van de congressen kunnen vervangen worden door videoconferentie of zijn gewoon nutteloos. De meeste congressen zijn gewoon verborgen snoepreisjes.
  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    Dit is een niet de economie die we moeten stimuleren. We moeten terug naar de maakeconomie.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    Steeds meer congressen in Vlaanderen: “Goed voor toeristische sector” slecht voor de hardwerkende Vlaming die het moet financieren via de belastingen ..vaak gaan die congressen nog eens over hoe ze de factuur nog meer kunnen doorschuiven ..