Volgens experts maakt het mobiliteitsbudget, waarbij werknemers hun bedrijfswagen volledig in cash kunnen laten uitbetalen, het systeem van 'cash for car' grotendeels overbodig.
Volledig scherm
Volgens experts maakt het mobiliteitsbudget, waarbij werknemers hun bedrijfswagen volledig in cash kunnen laten uitbetalen, het systeem van 'cash for car' grotendeels overbodig. © Shutterstock

Jaar na lancering: ‘cash for car’-regeling slaat niet aan

Het 'cash for car'-systeem, waarmee Belgen hun bedrijfswagen kunnen inruilen voor een nettovergoeding tot 700 euro netto per maand, heeft weinig succes. Een jaar na de lancering hebben amper mensen er gebruik van gemaakt, schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

25 reacties

  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Bedrijfswagens, notionele intrestaftrek, tax rulings zijn net als andere fiscale constructies in het leven geroepen om de welvaart te stimuleren. Deze maatregelen helpen bedrijfskosten beperken. Het zelfde resultaat zou de werkgever anders 3x meer kosten. Onze concurrentiepositie verbetert t.o.v. buitenland en komen er meer jobs. Door de economische vooruitgang is er enerzijds minder nood aan sociale zekerheid, maar anderzijds zijn er meer middelen om deze te financieren.
  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Dankzij leasing maatschappijen komen elk jaar 10 duizenden jonge auto's op de 2de handsmarkt. Goedkope jonge auto's voor mensen zonder firmawagen die geen nieuwe auto willen/kunnen kopen. Het afschaffen van deze regeling zal tot prijsstijgingen op 2de handsmarkt leiden. Het effect zal dus ook negatief zijn voor wie zelf een auto betaalt.
  • SAM Bedfort

    5 jaar geleden
    Dat de politici zelf het voorbeeld eens geven en de cash for car regeling toepassen. Oh neen, ze hebben leasewagens op kosten ven de belastingbetaler. Het voorbeeld geven ze ook niet, wanneer het om pensioenen gaat, of over fraude.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Geen probleem, laat iedereen zijn salariswagen behouden en stop met die oneerlijke subsidie voor alle nieuwe bijkomende werknemers. Dit uitdoof scenario zal niemand zijn verworven recht afnemen en de 20% meestverdienende werknemers kunnen vrolijk blijven rondrijden op kosten van de belastingbetaler.
  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Wij gebruiken de firmawagen enkel voor vakantie in het buitenland en wekelijkse boodschappen in Nederland. Zo besparen wij drie maal.