De kijkcijfers van ‘Game Of Thrones’ op een rij.
Volledig scherm
De kijkcijfers van ‘Game Of Thrones’ op een rij. © EPA

Vlaming keek in totaal 8,5 miljoen uren naar ‘Game of Thrones’: de kijkcijfers op een rij

TVVorig weekend keken Vlamingen naar de laatste aflevering van ‘Game of Thrones’, een van de meest populaire series ooit. Eén troon, 7 koninkrijken, 8 seizoenen, 73 afleveringen, 4.184 minuten: een paar simpele cijfers die de reeks samenvatten. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg, natuurlijk. Telenet, de enige streamingzender die het achtste seizoen uitzond in België, dook naar aanleiding van de ontknoping van het epos in de statistieken: hoe populair was de serie nu precies, en hoe zag het kijkgedrag van de ‘Game of Thrones’-fans eruit?

7 reacties

  • Tom Van de Velde

    5 jaar geleden
    en dan te weten dat seizoen 8 het zwakste was van allemaal
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    5 jaar geleden
    Ik niet,ik vond Game of thrones maar een flauwe bedoening.
  • Geert Vande Walle

    5 jaar geleden
    De laatste aflevering was de beste ! Eindelijk gedaan
  • Kris Claes

    5 jaar geleden
    Laatste seizoen is een schande voor alle voorbije seizoenen. Gewoon slecht, oninteressant, ... Meeste afleveringen heb ik met enkele dagen vertraging gekeken gewoon omdat het me minder boeide. Vorige seizoenen geen enkele aflevering live gemist. Dit zegt genoeg. Ik ben zeer zwaar teleurgesteld in dit laatste seizoen. Dit heeft de reeks niet verdiend.
  • Bernard Loncke

    5 jaar geleden
    Ik heb seizoen 1 t/m 7 op (30 Disks Box) Blue-Ray gekocht bij bol.com (80 euro) juist voordat seizoen 8 uitkwam. In één trek gezien en dan maar wachten op elke uitgave Seizoen 8. Heb de maandagmorgen iedere versie (1080p-MEMENTO) van Seizoen 8 gedownload en bekeken. Prachtige serie!
  1. “Manon en ik willen allebei in West-Vlaanderen wonen”: Rik Verheye over ‘Nonkels’ en de terugkeer naar z’n roots
    PREMIUM
    tv

    “Manon en ik willen allebei in West-Vlaanderen wonen”: Rik Verheye over ‘Nonkels’ en de terugkeer naar z’n roots

    Na vijftien jaar in Antwerpen keert Rik Verheye (37) terug naar de roots. In het groen, op een boogscheut van de zee. “Heerlijk rustig tussen de koeien en de paarden”, lacht hij. Een groot contrast met z'n drukke agenda. Zo is er ‘Nonkels’, waarvan het tweede seizoen volgende week start op Play4. Vol passie praat Verheye over de opnames, pannenkoeken én een allergische naaktkat. “Weet je dat ik een cat cam heb? Cóntinu zit ik daarnaar te kijken.”
  2. Belgische arbeider Glenn wint ‘Big Brother’: “Mijn kinderen willen nu héél graag naar Disneyland”

    Belgische arbeider Glenn wint ‘Big Brother’: “Mijn kinderen willen nu héél graag naar Disneyland”

    Na Nederlanders Jill en Salar en de Belgische militair Bart, was het opnieuw een Vlaamse kandidaat die ‘Big Brother’ won. De 32-jarige Glenn uit het Oost-Vlaamse Stekene kroonde zich op zaterdagavond tot winnaar van ‘de moeder aller realityshows’, en kreeg een cheque van 56.266 euro mee naar huis. Daarmee haalde de werknemer van Volvo Cars Gent het van de Nederlandse fit girl Alice (19), die zich tevreden moest stellen met de tweede plaats. Eerder op de avond moest de Nederlandse TikTok-ster Randy (29) al het huis verlaten, en behaalde zo de bronzen plak.