Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Is sporten op een nuchtere maag dé manier om af te vallen?

Als het gaat om een kilootje minder slaan de adviezen ons om de oren. Maar volgens een nieuwe kleine, doch intrigerende studie is er nu een nieuwe mogelijkheid voor gewichtsverlies. Zo zou het overslaan van je ontbijt voor je work-out ervoor zorgen dat je voor de rest van de dag minder eet en op termijn afvalt.

4 reacties

  • princen yvon

    5 jaar geleden
    Als ik ga sporten zonder ontbijt krijg ik na een tijd koud en bibber ik. De intensiteit van de sportprestatie is minder en het risico op vallen groter. De hongerklop van de koers. Maar minder eten inderdaad.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    @ lauren, betreffende eten voor het sporten zegt bijna elke diëtist of specialist dat je minstens een uur voor het sporten moet eten, net om ongemak met spijsvertering te mijden tijdens activiteiten. Dus eten vlak voor sport is sowieso af te raden. Nadeel van sporten op nuchtere maag is dat het niet interessant is voor duursporters en een risico vormt voor mensen met problemen inzake bloedsuiker en stress (cortisol)waarden .
  • Bart Peeters

    5 jaar geleden
    Ik ga elke zondag fietsen , 3 tot 4 uur op de fiets zitten zonder ontbijt hou ik niet vol.
  • lauren van eupen

    5 jaar geleden
    Als ik s'morgens ga sporten is dat altijd op een nuchtere maag. Ligt eraan wat voor sport je wil doen. Maar zwemmen, fitness, bbb, hardlopen enz kan ik niet met volle maag. En volgens mij is dat ook t beste om vet te verbranden. Voel me hier t beste mee. En ben tevreden met het resultaat.