Kans op felle buien met onweer in westen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag verlaat de regenzone ons land via het noorden en het westen. Vanaf het zuiden wordt het wisselvallig met opklaringen, wolken en enkele buien. Vooral in de westelijke landshelft is er kans op onweer. Ten zuiden van Samber en Maas wordt het droger met geleidelijk ook meer zon. Dat meldt het KMI. De maxima gaan van 16 graden in de Hoge Venen en aan zee tot 19 graden in de Kempen. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten en in het westen van het land eerder zwak uit veranderlijke richtingen.

Vanavond en vannacht is het eerst wisselend tot zwaarbewolkt met buien en plaatselijk kans op onweer, gevolgd door opklaringen. Op sommige plaatsen is er kans op vorming van mist. De minima schommelen tussen 8 en 12 graden.

Morgen is het eerst overwegend droog met vooral in het noordoosten van het land opklaringen. In het westen is het dan gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met kans op een bui. In de namiddag verwacht het KMI meer bewolking en ook buien, hoofdzakelijk over de westelijke landshelft, met daar mogelijk ook lokaal onweer. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden. De matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt matig. De rukwinden kunnen oplopen tot 50 à 60 kilometer per uur.

Donderdagavond blijft het wisselvallig met plaatselijke buien. In de loop van de nacht komt er een nieuwe buienzone vanaf het zuiden, bij minima tussen 10 en 13 graden. Vrijdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en wordt het meestal droog. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden.

bron: Belga