Metallica covert André Hazes tijdens optreden in Amsterdam

Nederlandse fans van Metallica werden gisterenavond tijdens een concert van de groep getrakteerd op een hit van eigen bodem. In de Johan Cruijff Arena bracht de metalband met veel toewijding de klassieker 'Bloed, Zweet en Tranen' van wijlen André Hazes.
door
maren.vanhouche
Leestijd 1 min.

"Dit is een ode aan een artiest uit jullie land. Uit deze stad. We hebben veel respect voor hem", zei Metallica-bassist Robert Trujillo plots tijdens hun concert in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena. Wat volgde was een cover van de meezinger 'Bloed, Zweet en Tranen' van de Nederlandse zanger André Hazes. Samen met gitarist Kirk Hammett eerde de bassist zo de populaire zanger die in 2004 stierf aan hartproblemen.

(Lees verder onder de video.)

Gebrekkig Nederlands

De aanwezige fans konden de cover wel smaken en zongen uit volle borst mee. Hier en daar werd er ook wat gelachen met Trujillo's Nederlands dat zeer gebrekkig, maar ook aandoenlijk was. Het optreden in Amsterdam is onderdeel van een reeks Europese openluchtconcerten van de band die plaatsvinden tussen 1 mei en 25 augustus van dit jaar. De Belgische metalfans kunnen de groep aan het werk zien op 16 juni in het Koning Boudewijnstadion.