© Photo News

Geen Tour de France voor topfavoriet Chris Froome na vreselijke val in Dauphiné

Chris Froome is vlak voor de individuele tijdrit in de Dauphiné zwaar ten val gekomen tijdens de verkenning. De viervoudige Tour-winnaar van Team INEOS kreeg een windstoot tegen zijn wiel en knalde vol tegen een muur aan. De Brit heeft zijn rechterelleboog, rechterdijbeen en enkele ribben gebroken. De 34-jarige Froome komt niet meer aan de start van de tijdrit in de Dauphiné en mist ook de Tour de France.

Hugo Coorevits

Het was de voorbije maanden zeer stil rond Chris Froome, die op een kleurloze Ronde van Catalonië na geen enkele World Tour-rittenkoers reed. Meer zelfs: woensdag was het de eerste en ook enige tijdrit die de kopman van Team Ineos voor de Tour zou rijden. Maar in de verkenning in de straten van Roanne liep het woensdagmiddag fout. “Froome ging in een afdaling even met zijn hand van zijn tijdritstuur om zijn neus te snuiten toen zijn voorwiel werd gegrepen door een windhoos”, vertelde teammanager David Brailsford. “Chris schoof onderuit en knalde tegen een muur. Het was een zware crash.”

Een ambulance kwam ter plaatse, maar die kon Froome lange tijd niet afvoeren naar het ziekenhuis. Zo erg was de Brit er aan toe. “Chris werd uiteindelijk naar het ziekenhuis van Roanne gebracht, waar uit de eerste onderzoeken bleek dat hij meerdere breuken had opgelopen, onder meer een gebroken dijbeen en een gebroken elleboog. Hij heeft ook enkele ribben gebroken”, legt ploegdokter Richard Usher uit op de website van Team INEOS.

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer