© Jan Van der Perre

De Wever: “Burgemeester blijft een N-VA’er”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zet nogmaals de puntjes op de i over wie hem zal opvolgen als hij Vlaams minister-president zou worden. “Het zal iemand van N-VA zijn”, zegt De Wever.

SVW

Antwerps sp.a-schepen Jinnih Beels liet zich al enkele malen ontvallen dat als De Wever Vlaams minister-president wordt, zij gerust waarnemend burgemeester wil worden. Daarbij zou volgens haar de verbindende rol van de burgemeester verzekerd blijven. Dat zorgde al voor gepikeerde reacties vanuit N-VA. De Wever reageert zelf laconiek op de uitspraak van Beels: “er is vrijheid van meningsuiting”. Dat zijn plaatsvervanger geen N-VA’er zou zijn, is uitgesloten.

“De meest geschikte persoon om dat te doen en ik kan u wel zeggen dat dat iemand van de N-VA zal zijn”, zegt burgemeester De Wever aan VRT vanuit Bilzen, waar hij op campagnetour is voor de lokale gemeenteraadsverkiezingen. “Gezien de krachtsverhoudingen in de gemeenteraad lijkt mij dat vrij logisch, wij bezetten daar 23 zetels.”

LEES OOK. (+) Jinnih Beels (sp.a) doet opnieuw gooi naar burgemeesterschap, andere partijen begrijpen er niets van: “Geen idee wat haar strategie is”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Politiek Antwerpen