ShutterStock/Beaumontziekenhuis
Volledig scherm
© ShutterStock/Beaumontziekenhuis

Jongeman (20) elektrocuteert zichzelf en is 20 minuten dood. Arts kan hem toch reanimeren.

Medisch‘Mirakelman’ noemen ze hem in het Beaumontziekenhuis in Farmington Hills, Michigan. Toen de Amerikaanse Michael Pruitt (20) geëlektrocuteerd raakte bij een stom ongeval, gaf hij 20 minuten lang geen teken van leven meer. De arts die hem binnenkreeg op spoed, besloot niet op te geven en toch te proberen om hem nog terug te halen. En het lukte.

4 reacties

  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Roger Hermans, De elektriciteit kwam hier door contact van een geleidende ladder met een kabel. Hierbij volgt de elektriciteit de weg van de minste weerstand. Wil het lichaam bezweet zijn (zouten met water) of met natte werfkledij, dan is de jongen waarschijnlijk de beste geleider. En gaat de elektriciteit uiteraard dwars door zijn lichaam naar Aarde. De brandwonden zijn dus van uittredende elektriciteit. Hij heeft vooral geluk gehad wat ampere betreft.
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Was God, Allah, Jaweh of wie ook dan misschien niet thuis toen hij 20 minuten dood was want hij herinnert zich niets meer?
  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    Door het oog van de naald, proficiat voor de spoedarts en de persoon die onmiddellijk de reanimatie startte zekerlijk niet te vergeten.
  • Roger Hermans

    5 jaar geleden
    Gelukkige afloop van dit ongeval. Doch de schrijver van dit berichtje heeft denkelijk een foutje geschreven. Tussende tenen waren er wonden door het verlaten van de stroom, maar stroom gaat altijd volgens mij van aarde naar possetief, dus de stroom was hier binnengekomen. Ben ik mogelijk toch verkeerd? Groetjes