PS-voorzitter Elio Di Rupo.
Volledig scherm
PS-voorzitter Elio Di Rupo. © Photo News

PS en Ecolo praten met meer dan honderd leden van Waalse middenveld op zoek naar steun voor minderheidsregering

PS en Ecolo raadplegen morgen en vrijdag meer dan honderd spelers uit het maatschappelijk middenveld om te praten over de grote lijnen van een toekomstig Waals regeerakkoord. Die twintig krachtlijnen zijn ondertussen bekend. PS en Ecolo beschikken samen niet over een meerderheid, maar werken aan een minderheidsregering die steun zoekt in het parlement. Het blijft de vraag hoe levensvatbaar die formule is.

21 reacties

  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Plots heeft Federale regering beslist dat gemeenten steden +60%pensioen van hun personeel aangeworven jaren50/60/ 70/80/90/2000 moeten betalen Wel alle Belgie gemeenten /steden waar geen federaal parlementslid zal grote tekorten hebben!!!
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    En weeral zal het land geleid worden door de franstaligen! Dat men werk had gemaakt van de postjesverdeling in de federale regering! Evenveel ministers aan franstalig België is gewoon absurd! Maak een rekensom van het aantal Vlamingen, Walen en Brusselaars, en verdeel de posten aan de hand van die aantallen! Nu moeten we ons weer vooroverbuigen voor een arrogante minderheid van de Belgische bevolking! Mooi geregeld!
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Frans Van Hoyweghen Vlaanderen moet besparen om te zorgen dat de Walen voldoende miljarden krijgen om niet te verhongeren en cadeautjes kunnen blijven uit delen.Dat is de Vlaamse overschot 16 miljard jaarlijks.
  • Rudy Meert

    5 jaar geleden
    Mijnheer Peeters. De totale begroting Vlaanderen bedraagt 42 miljard Euro, het schuldsaldo bedraagt 27 miljard Euro. Een kleine rekenfout van uwentwege maar toch het vermelden waard hoor.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Verantwoordelijkheid is voor de Franstaligen gelijk aan anderen laten betalen om hun cliënteel te onderhouden. Ze zijn zo bang voor Confederatie dat ze van alles en nog wat bedenken er aan te ontsnappen om de Vlaamse miljarden/jaar stroom veilig te stellen. Eigen verantwoordelijkheid is voor hen vooral de verantwoordelijkheid van de Vlamingen.
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. 1 op 4 vooraf ingevulde belastingaangiftes blijkt fouten te bevatten: zo vermijd je dat je tot duizenden euro’s te veel betaalt of misloopt
    PREMIUM
    37

    1 op 4 vooraf ingevulde belasting­aan­gif­tes blijkt fouten te bevatten: zo vermijd je dat je tot duizenden euro’s te veel betaalt of misloopt

    Opletten met de vooraf ingevulde belastingaangiftes. Vorig jaar bevatte maar liefst 1 op de 4 fouten. Dat blijkt uit onderzoek van Ive Rosseel, fiscaal adviseur van de ACV-studiedienst, en zijn collega Erik Van Laecke, van de belastingservice van ACV. Heb je je kadastraal inkomen goed nagekeken en alle leningen opgenomen in je aangifte? Met deze eenvoudige tips kun je vermijden dat je veel geld misloopt.