Salah Abdeslam zit vast in een gevangenis in Frankrijk, waar hem een lange gevangenisstraf wacht.
Volledig scherm
Salah Abdeslam zit vast in een gevangenis in Frankrijk, waar hem een lange gevangenisstraf wacht. © Belga

“Wapen dat Salah Abdeslam gebruikte toen hij in maart 2016 ontsnapte, kwam uit Nederland”

Zeker een van de wapens waarover de terreurcel die de aanslagen in Parijs en België pleegde, kon beschikken, kwam uit Nederland. Volgens het Openbaar Ministerie had Abdeslam het wapen bij zich toen hij aan de politie ontsnapte in maart 2016. Het wapen werd gevonden op het vluchtadres van Salah Abdeslam in Vorst, waar diezelfde maand een schietpartij met de politie plaatsvond.

5 reacties

  • Em Ve

    5 jaar geleden
    Wat maakt het uit van waar dat wapen kwam?
  • ETIENNE BOECKX

    5 jaar geleden
    Die ontschuldige wapenhandelaar (verboden bij wet) wist niet dat zijn (illegale) wapentraffick voor terroristische doeleinde konden gebruikt worden ! Wel meneer wapens dienen zeker niet om kebab mee te eten jullie houden ons voor onnozelaars he ! Het gerecht misschien maar wij eerbare burgers weten wel beter ! Voor ons ga jij levenslang achter de tralies !!
  • Thierry Willems

    5 jaar geleden
    die mag zijn proces afwachten in vrijheid....????? dat wil zeggen dat er geen gevangenisstraf zal uitgesproken worden,enkel voorwaardelijke straf of enkelband die door invoorhechtenis direckt vervalt!! belachelijk opnieuw.kunnen ondertussen rustig op onze kosten via OCMW aan 1100€ luilekkeren;;;;HAAAAAAHAAAAA
  • rudi swinnen

    5 jaar geleden
    Hij wist niet dat die oorlogwapens die hij verkocht voor terroristische doeleinden waren . Hij dacht waarschijnlijk dat die moeten dienen om op vogeltjes in de tuin te mikken .
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Er zijn 2 Europa's die de ''echte'' Europeanen niet begrijpen. 1) het EU van alle lidstaten samen, waar iedere nationale grens een huizenhoge cultuurmuur is. 2) Het Schengen-EU van de immigranten van een groot naadloos EU. Zij surfen vrolijk en moeiteloos doorheen heel Europa. Een geweldig voordeel voor de Islamisten.