REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Hoofd productie weg bij Tesla”

De man die verantwoordelijk was voor de productie van alle auto's in de fabriek van Tesla in het Californische Fremont, werkt niet meer voor de maker van elektrische auto's. Dat meldt de Amerikaanse gespecialiseerde blogsite Electrek. 

9 reacties

  • Ja Rodrigus

    5 jaar geleden
    ik begrijp vooral dat hij niet wil investeren in meer fabrieken en personeel om meer te produceren. hij is dan toch nog een beetje snuggerder dan ik dacht, meer produceren betekent bij Tesla niet meer Winst, maar nog meer verlies :)
  • Matt Casters

    5 jaar geleden
    Beste Jan, volgens eigen cijfers van VW produceert de fabriek in Vorst ongeveer 250 auto's per dag en is dit hun absolute maximum. Zowel VW als Tesla zijn blijkbaar beperkt in volume door een gebrek aan batterijen, niet zozeer de fabrieken zelf.
  • Matt Casters

    5 jaar geleden
    Ik moet nog altijd harde cijfers zien bij dit soort berichten over het verloop bij het top management. Gemiddeld veranderen die mensen zo om de 3 jaar van job (zoals in dit geval). Is er méér verloop dan in andere grote tech bedrijven of minder? We krijgen geen informatie hierover waardoor weeral het idee ontstaat dat de enige reden dat die soort 'nieuws' verspreid wordt is om de Tesla beurskoers negatief te beïnvloeden.
  • Ja Rodrigus

    5 jaar geleden
    1000 auto's per dag is toch belachelijk weinig. Dat kan je zelf nog geen massaproductie noemen zoiets. dwz dat ze maar rond de 350000 per jaar zitten. Een stad als NY heeft 9 miljoen inwoners. en zelfs dat belachelijk aantal van 1000 wagens. kunnen ze niet halen . BTW VW maakt er een 30000 per dag. en daar moeten ze zich niet pijn voor doen
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Waterstof is de toekomst op korte termijn voor de wagens, later kernfusie, kan alles elektrisch gevoed worden.