Het gaslek bevindt zich op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en de R6. © Stijn Van De Sande

Kruispunt R6 urenlang afgesloten door gaslek

Het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) was woensdagnamiddag en -avond vanaf 14u volledig afgesloten omwille van een gaslek. Rond 19.15u werd het weer vrijgegeven. Bij werkzaamheden aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de R6 in Mechelen was een gasleiding geraakt. Omdat het om een middendrukleiding ging, kwam er meteen veel gas vrij.

Stijn Van De Sande, Jasmin Van San

Het kruispunt was sinds 14u afgesloten voor het verkeer, wat voor aanzienlijke files zorgde in de omgeving. Zo werd het verkeer op de Antwerpsesteenweg omgeleid via de Eikestraat. Woensdagavond was het vanuit Duffel nog aanschuiven vanaf de Liersesteenweg in Sint-Katelijne-Waver.

Er moest niemand geëvacueerd worden, maar de brandweer riep de omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden.

De gasleiding kon niet afgesloten worden omdat heel Mechelen-Noord dan zonder gas kwam te zitten. Fluvius deed daarom de druk in de leiding dalen en bekeek de mogelijkheden om een bypass te plaatsen. Ook de civiele bescherming kwam ter plaatse.

Oorzaak

Een freesmachine raakte met een pin die onderaan het toestel hangt het deksel van de gasleiding. Het deksel kwam los, waardoor het gas kon ontsnappen.

© SVH

© Stijn Van De Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER