Tour de France - Van Aert is trotse drager van witte trui

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wout van Aert won met zijn team Jumbo-Visma de ploegentijdrit in de Tour en nam na afloop ook de witte trui over van zijn ploegmaat Amund Grøndahl Jansen, die onderweg het team moest laten rijden. "Ongelooflijk, in de Tour een trui mogen draaien is altijd mooi", reageerde Van Aert.

Jumbo-Visma was één van de favorieten voor de winst in de ploegentijdrit en loste de verwachtingen zondag ook in. Ze wonnen met liefst 20 seconden verschil. Volgens Laurens De Plus was Van Aert één van de twee grote motoren in het team, samen met Tony Martin. "Dat was ook vooraf gepland, samen met Tony nam ik de langere beurten voor mijn rekening, al kon Tony wel nog iets langer op kop sleuren (lacht). Eigenlijk was deze wedstrijd zo'n beetje zoals een cyclocross, maar dan een half uurtje alles geven, voluit gaan in plaats van 1 uur. Deze zege is fantastisch, het draait zo enorm goed in de ploeg en we gaan gewoon verder op dat elan. Dit is ook niet alleen een zege van de renners, maar van de ganse omkadering. Er wordt heel hard gewerkt aan dat tijdrijden. Er wordt rekening gehouden met alle details en nieuwste ontwikkelingen."

"Mike blijft in het geel en met Steven Kruijswijk doen we een goede zaak voor het klassement. Hij neemt hier tijd op heel wat rivalen en dat was toch het grote doel. Die zege is enorm, je staat met acht man op het podium, ongelooflijk. Dit is machtig, ik kan het bijna niet omschrijven. Het gevoel onderweg was ook geweldig. Al vrij vroeg hoorden we dat we onder de tijd van Ineos zaten en dat is natuurlijk een enorme boost voor het vertrouwen. Dat was gewoon crazy. Deze Tourstart in Brussel is al speciaal, maar nu hebben we twee overwinningen op twee dagen. Dit overstijgt onze verwachtingen."

De rit naar Epernay op maandag moet hem liggen. "In principe wel, maar ik blijf met de voetjes op de grond, we zien wel. Vandaag voelde ik me heel sterk in de ploegentijdrit. Ik weet nog niet wat morgen zal geven. Het zal lastig worden. Bovendien ben ik niet de enige die daar goed kan finishen, het is een aankomst die ook Mike (Teunissen) moet liggen. Hij is echt enorm sterk, dat voelde ik ook nog eens vandaag in de tijdrit. We zullen zien wat maandag brengt."

"Nu heb ik alvast die witte trui en dat is toch ook nog een mooie bonus. Elke trui die je kan dragen in de Tour is mooi, dus die ga ik zeker koesteren."

bron: Belga