Marc De Mesmaeker
Volledig scherm
Marc De Mesmaeker © Photo News

Mensen met beperkt strafblad binnenkort welkom bij de politie? “We gaan niet inboeten op kwaliteit”

De federale politie is zo wanhopig op zoek naar nieuwe agenten dat commissaris-generaal Marc De Mesmaeker aan de volgende regering vraagt om de toelatingsvoorwaarden te versoepelen en bijvoorbeeld ook mensen met een beperkt strafblad toe te laten. Dat zegt De Mesmaeker in een interview met Knack.

85 reacties

  • Marleen Vanbrabant

    5 jaar geleden
    Ludwig: politie agenten hun sociaal vangnet al eens bekeken? Bij ziekte blijven die betaald hoor! Dat hebben werknemers en arbeiders niet!
  • Marleen Vanbrabant

    5 jaar geleden
    Dus ik zónder strafblad ga het moeten uitleggen aan iemand met een (beperkt) strafblad? Ik dacht het niet. Ze doen bijna alsof iedereen vroeg of laat een beperkt strafblad heeft. Euh nee, absolúút niét! En iedereen verdient een tweede kans, maar geen job bij de politie in dit geval. Te gek voor woorden!!
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Betaal de politieagenten voldoende en zorg voor een correcte straf en uitvoering.Een samenleving zonder een adequaat politiekorps en een falend strafbeleid zoals hier is op weg naar de eigen ondergang.
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Kwestie van zich beter in te kunnen leven in het leven van een boef ?
  • etienne bies

    5 jaar geleden
    Misschien terugkerende IS strijders aanwerven..........
  1. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    114

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.
  2. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas