De rechter besliste vrijdag om de aanhouding van Dominique Renotte te verlengen omwille van het gevaar op recidive, collusie en omwille van het gevaar dat hij bewijsstukken zou laten verdwijnen.
Volledig scherm
De rechter besliste vrijdag om de aanhouding van Dominique Renotte te verlengen omwille van het gevaar op recidive, collusie en omwille van het gevaar dat hij bewijsstukken zou laten verdwijnen. © BELGA

Tongerse procureur vecht zijn verlengde aanhouding aan

De vorige week opgepakte magistraat-procureur Dominique Renotte gaat in cassatie tegen de verlenging van zijn aanhouding door de Kamer van inbeschuldigingstelling. Dat meldt Het Belang Van Limburg. De 49-jarige procureur, die een verzamelaar is van oldtimers, bleef aangehouden voor witwassen, valsheid in geschriften, fiscale fraude inzake btw en poging tot informaticasabotage.

8 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Aanvechten? Gewoon straffen, de wet geldt voor iedereen en elke burger.
  • Jos Vercammen

    5 jaar geleden
    Beste Jo Debacker een onderzoeksrechter kan een verdachte in voorlopige hechtenis nemen indien er ernstige aanwijzingen bestaan dat hij een wanbedrijf gepleegd heeft, waarop minstens een 1 jaar gevangenisstraf staat. Er moet echter een gevaar bestaan voor één van volgende zaken: gevaar dat de verdachte op de vlucht slaat om zich aan het onderzoek te onttrekken, gevaar voor collusie, gevaar voor de openbare veiligheid indien de verdachte in vrijheid zou blijven.
  • paul van gele

    5 jaar geleden
    Waar zijn zijn politieke vrienden nu die hem benoemd hebben voor het leven ? Wat is er gebeurt nu ze hem laten vallen ? Van de Limburg dan moeten ze zoeken bij de rooie maffia clan.
  • censor

    5 jaar geleden
    Hij zal de wet wel kennen als zijn broekzak....ben benieuwd hoe dit zal eindigen, ofwel met "ons kent ons" ofwel een ernstige aanklacht met ernstige gevolgen: gevangenis..de mede gedetineerden zullen deze man hartelijk begroeten ...denk eigenlijk dat dit al gebeurd is.
  • Jo Debacker

    5 jaar geleden
    Hoe? Blijft aangehouden voor "gevaar op recidive, collusie en omwille van het gevaar dat hij bewijsstukken zou laten verdwijnen"? Ik dacht dat men enkel kon aangehouden blijven als er gevaar bestond voor vluchten? Dus een witwasser is gevaarlijker dan een recidiverende verkrachter/moordenaar? Ah ja, hier kan de staat geld aan verdienen en bij de anderen niet ...