Jodi Benson is de originele stem van de kleine zeemeermin, maar ze is evengoed fan van Halle Bailey, zo liet ze verstaan.
Volledig scherm
Jodi Benson is de originele stem van de kleine zeemeermin, maar ze is evengoed fan van Halle Bailey, zo liet ze verstaan. © YouTube/Instagram

Originele Ariël verdedigt casting van gekleurde actrice: "Het is de ziel die telt, niet het uiterlijk”

FilmToen vorige week bekendgemaakt werd dat Halle Bailey de rol van Ariël zou spelen in de remake van ‘The Little Mermaid’, riep dat gemengde reacties op. Sommige mensen vinden het niet kunnen dat de roodharige, blanke zeemeermin uit de tekenfilm nu plots een zwartharig meisje met een donkere huidskleur is. Jodi Benson (57), die in 1989 de stem van Ariel verzorgde, is wél fan en spreekt zich uit tegen de kritiek. 

4 reacties

  • Jan Ooms

    5 jaar geleden
    Mocht Ariels haarkleur of huidskleur een rol spelen in het verhaal (zoals dat in een film over Martin Luther King of Nelson Mandela wel degelijk zou zijn.) zou ik zeggen dat deze zoals het originele zou moeten blijven. Maar zoals iedereen die de tekenfilm heeft gezien u kan zeggen, noch haar huidskleur, noch haar haarkleur heeft enig effect of nut in het verhaal. Een tweede reden om Halle Bailey als Ariël te casten is dat ze prachtig kan zingen.
  • Iwan Cornet

    5 jaar geleden
    Het is een tekenfilm, geen politieke boodschap.....maar nu wel
  • Vladimir De Leeuw

    5 jaar geleden
    Nee, het is helemaal niet goed wat Disney (en anderen) doen. Ik zou eens willen zien hoeveel van die super-correcten enthousiast zouden zijn als een film over Martin Luther King of van Nelson Mandela door een blanke zou vertolkt worden. Het is niet zo dat "enkel het verhaal" telt.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Een tekenfilmfiguur heeft geen ziel, wat een quatsch. Tenzij ze die actrice ros maken en blauwe ogen geven zal deze film zwaar floppen.