Mensen spelen en baden in de Trocadero fontein voor de Eiffeltoren tijdens een hittegolf op 28 juni.
Volledig scherm
Mensen spelen en baden in de Trocadero fontein voor de Eiffeltoren tijdens een hittegolf op 28 juni. © AFP

Parijs roept "klimatologische noodtoestand" uit

Parijs heeft dinsdag de "klimatologische noodtoestand" uitgeroepen. Dat heeft viceburgemeester Célia Blauel, die bevoegd is voor het Milieu, vandaag bekendgemaakt. De Franse hoofdstad volgt daarmee het voorbeeld van honderden andere steden die al de noodtoestand voor het klimaat hebben afgekondigd.

10 reacties

  • Marie Vandam

    5 jaar geleden
    Onze planeet is baas NIET de mens ! Zij zal op haar eigen manier de boel wel oplossen door de natuur haar gang te laten gaan. Aardbevingen, stormen, tornado,s vulkaanuitbarstingen geen mens die daar tegen opgewassen is ! Roger Wellens juist maar dan verdienden de groene populisten er geen geld aan...
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Wat een onzin. Het failliet van Parijs. In elke betonnen stad is het 10 graden warmer dan op het platteland. Zorg voor veel meer groen in de stad. Overdek brede betonlanen met groendaken, daar begint alles mee. Vang regenwater op wanneer het stortregent ipv alles te laten overstromen op kosten van de verzekeringen. Overheid doe uw job. Steek uw kop niet in het zand. Luister niet naar de extreem-linkse groenen met hun dure surrealistische waanzin op kosten van de belastingbetaler.
  • Danny Valckx

    5 jaar geleden
    Beste Raf, het platteland gerust laten? Ik woon ook op het platteland, maar ik vrees dat het klimaat het platteland niet gerust gaat laten de komende decennia, bij ons op het platteland spreken ze dan van 'uwe kop int zand steken gelek struisje de vogel'.
  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Toch leuk dat men in de stadsfonteinen mag spelen. In plaats van te palaveren en tot in het oneindigde weg te discussieren in werkgroepen over hoe de gestelde doelen halen, zouden ze beter voldoende airco's ( op zonneënergie ) voorzien, zodat de mensen ruimten hebben waar ze kunnen afkoelen.
  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Ge kunt afroepen wat je maar wilt, het zal er niks aan veranderen. Stop met wereldwijd de bossen te kappen, en een algemene geboortebeperking in te voeren.