Politie schiet man dood na incident met steekwapen in appartementsgebouw

Bij een incident in een appartementsgebouw op de Plantin en Moretuslei is dinsdag een dodelijk slachtoffer gevallen. Een 35-jarige man die naar verluidt geestesziek was, had een andere man met een steekwapen aangevallen. Daarop schoot de politie de dader dood.

dvd, jtp

De Antwerpse politie kreeg dinsdagmiddag een telefoon van een vrouw, die zich zorgen maakte over haar 35-jarige zoon. De politie trok naar het appartement van de man, op de Plantin en Moretuslei en werd er binnengelaten door de conciërge.

Wat er zich binnen heeft afgespeeld, is niet helemaal duidelijk. De 35-jarige man zou met een mes uitgehaald hebben naar de conciërge. Daarop opende de politie het vuur op de man. Hij overleed kort nadien aan zijn verwondingen. De conciërge werd gekwetst aan het hoofd en afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar.

“Gelet de betrokkenheid van de politie, heeft het parket opdracht gegeven aan het comité P om het onderzoek verder te zetten. Het parket vorderde het labo, de wetsgeneesheer, en een wapendeskundige om ter plaatse af te stappen”, zo laat Caroline Vanderstokker van het Antwerpse parket weten.

De politie kwam massaal ter plaatse en sloot het kruispunt van de Plantin en Moretuslei en de Quinten Matsijslei af voor alle verkeer tijdens de interventie. Iets na 18 uur was de straat stadinwaarts weer vrij voor alle verkeer, staduitwaarts blijft de straat afgesloten tussen de Quinten Matsijslei en de Mercatorstraat.

© BFM

© BFM

© BFM

© dvd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER