AFP
Volledig scherm
© AFP

Rechter oordeelt opnieuw: Trump mag Twittervolgers niet blokkeren

De Amerikaanse president Donald Trump mag andere Twitteraars niet blokkeren. Dat is in strijd met de Amerikaanse grondwet, want die garandeert vrijheid van meningsuiting, bepaalde een gerechtshof in New York vandaag. Als hij dat toch doet, kunnen zijn volgers mening namelijk niet aan hem laten weten. 

6 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Fons Casteels, LOL, Trump maakt zichzelf met de regelmaat schuldig aan mensen bespotten, beschimpen en beledigen. Of wat te denken van bedrijven die door hem geviseerd worden via twitter? Is dat dan geen manipulatie/chantage?
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Fons, ik zal nooit president van de VS worden en spijtig genoeg is Trump dit momenteel wel. En het is net in zijn functie als president dat hij het grondwettelijk recht van anderen probeert te beperken. Het is dus nu al zover gekomen dat er een rechterlijk bevel nodig is om de POTUS te verhinderen om zijn voeten aan de grondwet te vegen. Een échte president staat boven het politiek gekrakeel en pareert kritiek op een subtiele, beheerste manier.
  • Arthur Westerman

    5 jaar geleden
    Fons Casteels, Trump's Twitter account is geen persoonlijk account maar een officieel communicatiemiddel van de regering van de US. Je mag dus geen mensen de toegang ontzeggen omdat ze kritiek hebben. Twitter als platform kan echter wel iets doen tegen persoonlijke aanvallen.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Het staat iedereen vrij om op zijn Twitter-account zijn gal te spuwen over Trump, en daar kan Trump niks tegen doen. Het enige dat Trump doet op Twitter, is mensen blokkeren die hem bespotten, beschimpen of beledigen. Trouwens, Edmond Dantès, als er iemand bij u thuis aanbelt en u de huid vol scheldt, dan gooit u de deur toch toe? Volgens uw redenering mag u dat niet doen omdat u dan zijn vrijheid van meningsuiting belemmert.
  • Filip Francois

    5 jaar geleden
    Maar Twitter mag wel mensen verbannen omdat ze openlijk Trump steunen of omdat ze het niet eens zijn met de linkse politieke indoctrinatie... Iets met 2 maten en 2 gewichten me dunkt...