AFP
Volledig scherm
© AFP

Frankrijk stopt met vergoeden homeopathische middelen: “Weinig effect”

Frankrijk stopt met het vergoeden van homeopathische geneesmiddelen. Minister van Volksgezondheid Agnes Buzyn kondigde aan dat vanaf begin 2021 de vergoeding komt te vervallen. De Franse regering reageert daarmee op een advies eerder dit jaar van de gezondheidsautoriteit. Die constateerde na onderzoek dat de homeopathische middelen weinig effect hebben.

7 reacties

  • Nick Lersberghe

    5 jaar geleden
    @Carlos Simonis Er is een reden waarom er zo weinig (if any) verslaafd zijn aan homeopathische middelen. Daar zit letterlijk niks van werkzame stof in. Je kan niet verslaafd geraken aan vulmiddelen. Je kan altijd de keuze maken, maar kwakzalverij moet niet vergoed worden.
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Chris Van Leuven, wel beter je huiswerk doen. De Pharma-industrie is vele malen rijker en machtiger dan de homeopathische industrie. Ik ken meer mensen die verslaafd zijn aan medicijnen dan aan homeopathische middelen. Daarnaast is iedereen vrij om zijn keuze te maken. Van beiden wil ik zo weinig mogelijk gebruik van maken. Mensen grijpen, in mijn ogen, te snel naar medicijnen of homeopathische middelen. Eet gezond/bewust, beweeg wat meer, dat wilt weleens helpen, dan snel een pilletje slikken.
  • Chris Van Leuven

    5 jaar geleden
    @chantal bruyneel: "Big Pharma" zijn amateurs als je nagaat hoeveel geld er in de homeopathische industrie wordt verdiend met de verkoop van niets anders dan geschud water!
  • Nick Lersberghe

    5 jaar geleden
    @chantal bruyneel Ze keuren het af omdat het gewoon niet kan werken volgens de eigen basisprincipes. Volgens de homeopathie wordt de werking sterker naarmate de verdunning groter wordt. 'Pharma' heeft daar niks mee te maken. Dat is maar een excuus naar jezelf toe om niet toe te geven dat het niet werkt. Alternatieve geneeskunde die werkt heeft een naam. Geneeskunde.
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Ook metéén de terugbetaling stoppen van medicijnen die niet werken zoals de statines. Ze verlagen de cholesterol maar niet de infarcten en dat was toch de bedoeling?