© EPA-EFE

Celtic opent Champions League-campagne met zege, gelijkspel voor Emilio Ferrera met Dudelange

Celtic Glasgow heeft dinsdagavond zijn heenwedstrijd in de eerste voorronde van de Champions League gewonnen. De Schotse landskampioen ging met Boli Bolingoli-Mbombo met 1-3 winnen op het veld van het Bosnische FK Sarajevo. Het Luxemburgse Dudelange van coach Emilio Ferrera gaf tegen het Maltese Valletta een 2-0 voorsprong uit handen en speelde voor eigen publiek gelijk (2-2). De terugwedstrijden vinden plaats op 17 juli.

Op Bosnische grond kwam Celtic 1-0 achter, maar Johnston (35.), Edouard (51.) en Sinclair (85.) zetten de scheve situatie recht. Bolingoli-Mbombo, overgekomen van Rapid Wenen, speelde 57 minuten mee. Bij Dudelange posteerde Ferrera onze landgenoten Bouchouari en Bougrine in de basis. De Luxemburgers kwamen 2-0 voor, maar het bescheiden Valletta keerde het tij in de tweede helft. Voormalig Union-kapitein Morren mocht het slotkwartier volmaken.

Het Kazachse Astana en het Roemeense CFR Cluj beten dinsdag de spits af van de Champions League 2019-2020. Onder leiding van de Belgische scheidsrechter Lawrence Visser haalde Astana het in de heenmatch met 1-0.

In de derde voorronde voegt Club Brugge zich samen met Porto, Dinamo Kiev, Krasnodar, Basaksehir en LASK zich in het niet-kampioenspoor en komen Ajax en PAOK in het kampioenenspoor terecht.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer