De procedure bij het Europees Hof staat los van de strafrechtelijke procedure die het Joint Investigation Team is gestart bij de rechtbank Den Haag.
Volledig scherm
De procedure bij het Europees Hof staat los van de strafrechtelijke procedure die het Joint Investigation Team is gestart bij de rechtbank Den Haag. © EPA

Oekraïne en Canada sluiten zich aan bij MH17-procedure tegen Rusland

Oekraïne en Canada hebben zich aangesloten in een MH17-rechtszaak bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dat meldt advocaat Sander de Lang namens de nabestaanden. In de procedure stellen zij Rusland aansprakelijk voor de raketaanval. Dat meldt de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.

4 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Nederland heeft veel meer handelsbetrekkingen met Rusland dan met Oekraine ! volgens jullie gaan ze dat willens nilles in gevaar brengen. wat een logica ! Er zijn bewijzen te over maar dan moet je wel dossierkennis hebben en die hebben jullie zeer beslist NIET !
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Oekraine hoeft niet uit de wind gezet te worden. de feiten spreken voor zich. punt aan de lijn.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Canada natuurlijk als lid van de Navo. Maleisië blijft wel veel nuchterder en wantrouwig tegenover het circus van het JIT dat Oekraïne uit de wind moet zetten.
  • paola nerozzi

    5 jaar geleden
    Okraiene is ook schuldig en niet altijd Rusland