De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © EPA

Trump dreigt met veto defensiebegroting om grensmuur

De Amerikaanse president Donald Trump weigert zijn handtekening te zetten onder een begrotingsvoorstel voor het ministerie van Defensie. In het door Democraten gedomineerde Huis van Afgevaardigden ligt een plan voor een defensiebudget voor 2020 van 733 miljard dollar (654 miljard euro). 

6 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Dit is enkel en alleen een machtsspelletje om zijn kiezers te paaien: Trump weet heel goed dat hij nooit een meerderheid zal vinden voor het bouwen van een muur, ondanks zijn zelfverklaard talent als uitzonderlijk goede onderhandelaar. Die muur is dan ook het stomste idee aller tijden, om tal van redenen, maar erg populair bij zijn achterban (wat iets zegt over die achterban).
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    En het grootste klein kind blijft koppig doorgaan, hij is de verkozen president en hij wil zijn wil erdoor drukken koste wat kost. Congres en senaat kunnen de bomen in voor hem, al dat personeel in het witte huis heeft er een dagjob aan om zijn blunders te verklaren, zijn missers te herstellen, zijn uitspraken te excuseren of uit te leggen en te proberen om uit zijn pad te blijven als hij niet krijgt wat hij wil, van normaal regeerwerk komt daar niet veel in huis, denk ik.
  • Joseph Vaneygen

    5 jaar geleden
    Wie deze man op twitter volgt kan zich een goed idee vormen over wat ons te wachten staat. Een amper verlicht despotisme, de pers aan banden, omringd door fanatieke ja-knikkers, en een vloed van misleiding en onwaarheid weggewuifd als fake news. A huge brainwash, waar in de geschiedenis hebben we dat nog gezien?
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    En daar is het kleine kind weer.
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Had hij nu onlangs geen overeenstemming bereikt met Mexico over hun betrokkenheid bij de migratiestromen. Willen ze nog altijd niet betalen voor zijn muurtje? Dat was toch een verkiezingsbelofte van Trumpke? Prutser.
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. Is de stroom van jouw zonnepanelen deze lente en zomer weer wat meer waard?
    Mijnenergie

    Is de stroom van jouw zonnepane­len deze lente en zomer weer wat meer waard?

    Energieleveranciers betaalden nog nooit zo weinig voor de stroom van jouw zonnepanelen. In april moet de consument vrede nemen met gemiddeld 3 eurocent per kilowattuur. Bij een doorsnee verbruik betekent dat een habbekrats van 64,86 euro voor een volledige jaargang. Met de dagen met de meeste zonneschijnuren in aantocht mag het voor elke prosument wel iets meer zijn. Mijnenergie.be gaat na of die hoop gerechtvaardigd is.