Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid van de EU.
Volledig scherm
Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid van de EU. © AP

EU geeft 138 miljoen euro aan Sahellanden om terreur te bestrijden

De Europese Unie zal 138 miljoen extra steun geven aan de antiterreurmacht in de Sahellanden (Mali, Burkina Faso, Niger, Mauritanië en Tsjaad). Dat maakte de hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid Federica Mogherini bekend in Ouagadougou.

13 reacties

  • jos robben

    5 jaar geleden
    waardeloos initiatief. Schaf de EU af, het kost handenvol geld en brengt ons totaal niks
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Kompleet gestoord die gasten daar in brussel. van die 138 miljoen euro zal er nogal wat verdwijnen in corrupte zakken. Misschien gaan ze er zelfs wapens mee kopen om ons te bestrijden. Naief en achterlijk! Dat ze daar in brussel maken dat de rotzooi in europa eerst wordt opgelost. Of vinden die graaiers/geldverkwisters dat hier alles perfekt geregeld is ? De sahellanden horen toch niet bij europa (nog niet?)
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Er zullen er daar wel een paar in hun handen wrijven omdat ze miljoenen euro's zullen krijgen. Wie denkt dat dat geld zal gebruikt worden waarvoor het bedoeld is moet toch wel bijzonder naïef zijn. Wees er maar zeker van dat het grootste gedeelte van dat geld in de verkeerde zakken zal terechtkomen. Die moeten zich echt wel krom lachen met die domme Europeanen - die betalen voor alles.
  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Dient daar de EU voor? Jean Monnet: we maken een superstaat, geleidelijk aan. Elke stap die we zetten stellen we voor als economische noodzaak, tot de Europese superstaat een onomkeerbaar feit is geworden. Wie heeft ons ooit de kans gegeven om daar als burgers onze zegen over te geven?
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    Wie kan me garanderen dat dit geld niet naar de terroristen zelf gaat. De EU heeft geen goede reputatie op dat gebied.