© AFP

Serena Williams plaatst zich probleemloos voor vrouwenfinale op Wimbledon, daarin treft ze Simona Halep

Serena Williams (WTA 10) en Simona Halep (WTA 7) spelen zaterdag de vrouwenfinale op Wimbledon. De 27-jarige Roemeense en de 37-jarige Amerikaanse wonnen donderdag elk overtuigend hun halve finales.

vml

De 27-jarige Roemeense Simona Halep (WTA 7) versloeg de drie jaar jongere Oekraïense Elina Svitolina (WTA 8) in twee sets: 6-1 en 6-3 na 1 uur en 12 minuten. Maar liefst twintig minuten stonden beide speelsters op het court voor de eerste twee games (2-0 voor Halep). Svitolina ging vervolgens door de opslag van Halep, die nadien echter doorstoomde naar de overwinning.

Het is vijf jaar geleden dat Halep de halve finales op Wimbledon bereikte. Toen verloor ze van de Canadese Eugenie Bouchard. In 2016 en 2017 was de kwartfinale het eindstation. Met Roland Garros 2018 heeft ze één grandslamtitel op haar erelijst.

© Photo News

Serena nog één zege verwijderd van 24e grandslamtitel

In de andere halve finale kende de Amerikaanse Serena Williams (WTA 10) geen enkel probleem met de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 54): 6-1 en 6-2 na 59 minuten. Strycova klopte maandag Elise Mertens (WTA 21) in de achtste finales.

Halep en Williams stonden al tien keer tegenover elkaar, de Roemeense trok nog maar één keer aan het langste eind.

Williams staat voor de elfde keer in de finale van Wimbledon. Zeven keer (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 en 2016) stak ze de eindzege op zak op de All England Club. Vorig jaar ging Williams in de finale onderuit tegen de Duitse Angelique Kerber. Nu gaat ze voor een 24e grandslamtitel in het enkelspel waarmee ze op gelijke hoogte zou komen van de Australische recordhoudster Margaret Court.

© EPA-EFE

(later meer)

© AFP

Clash Nadal-Federer volgt vrijdag na Djokovic-Bautista Agut

De organisatie van Wimbledon heeft ook het speelschema voor morgen/vrijdag bekendgemaakt, met de halve finales van de mannen. Het toptreffen tussen Rafael Nadal (ATP 2) en Roger Federer (ATP 3) wordt gespeeld na de eerste halve finale, waarin titelhouder Novak Djokovic (ATP 1) het opneemt tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 22).

Djokovic en Bautista Agut beginnen er vrijdagnamiddag op Centre Court aan om 14u (13u lokale tijd). Het wordt hun elfde onderlinge duel. Djokovic leidt met 7-3 maar verloor dit jaar wel van de Spanjaard in Miami en Doha (telkens op hardcourt). Toch start de Serviër, zeker na zijn demonstratie tegen David Goffin (ATP 23) in de kwartfinale, als de uitgesproken favoriet. Het wordt overigens hun eerste ontmoeting op gras.

Aansluitend is het de beurt aan Nadal en Federer. De twee tenoren spelen al voor de veertigste keer tegen elkaar. Nadal heeft de statistieken in het voordeel (24-15) en klopte Federer vorige maand ook in de halve finale van Roland Garros.

De laatste keer dat ze elkaar troffen op gras is al elf jaar geleden. In 2008 won Nadal de finale op Wimbledon van Federer na een beklijvende vijfsetter. Hij nam zo revanche voor de verloren Wimbledonfinales tegen Federer in 2006 en 2007.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis