Direct naar artikelinhoud
Ontslag Kris Van Dijck

N-VA zette geen druk op Van Dijck om ontslag te nemen: ‘Wij zijn geen tribunaal’

Matthias Diependaele.Beeld BELGA

N-VA-fractieleider Matthias Diependaele en Vlaams minister-president Liesbeth Homans benadrukken dat Kris Van Dijck zelf zijn ontslag heeft aangeboden als voorzitter van het Vlaams Parlement. ‘Wij zijn geen tribunaal.’

“Door de commotie die is ontstaan, is hij zelf in eer en geweten tot de conclusie gekomen dat hij geen voorzitter meer kon zijn”, zegt Diependaele aan VTM Nieuws

Het tijdschrift P-magazine beschuldigt Van Dijck ervan fraude te hebben gepleegd met een prostituee. Van Dijck zelf zegt dat hij “nooit iets heeft gedaan dat tegen de wet ingaat”. Toch nam hij eerder vandaag ontslag als voorzitter van het Vlaams Parlement. Tot nader order blijft hij wel parlementslid. “Kris was een gewaardeerd parlementslid”, aldus Diependaele. “We geven hem nu de nodige rust om zich te beraden over het verder opnemen van zijn rol.” 

Niet het einde

Fractieleider Diependaele stelt dat het niet aan de partij is om te oordelen voer de persoonlijke levenssfeer van Van Dijck. “Wij zijn geen tribunaal”. 

Ook Vlaams minister-president Liesbeth Homans benadrukt dat Van Dijck zelf zijn ontslag heeft aangeboden. Zij gelooft niet dat dit verhaal het einde moet betekenen van Van Dijcks carrière. “Ik ken Kris al lang, hij spartelt altijd terug boven”, zegt ze aan VTM Nieuws.

Partijvoorzitter Bart De Wever, die op missie is in Colombia, is telefonisch op de hoogte gebracht van de beslissing van Van Dijck om ontslag te nemen.