Africa Cup 2019 - Algerije in strafschoppenreeks voorbij Ivoorkust naar halve finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Algerije heeft zich donderdag in het Egyptische Suez voor de halve finales van de Africa Cup geplaatst. Na een 1-1 gelijkspel toonden de Algerijnen zich in een strafschoppenreeks met 4-3 het koelbloedigst. Sofiane Feghouli opende na twintig minuten de score voor Algerije, Jonathan Kodjia bracht Ivoorkust in de 62e minuut langszij. Dat gebeurde een kwartier nadat Baghdad Bounedjah de kans om Algerije vanop elf meter een dubbele voorsprong te bezorgen, laten liggen had.

Youcef Atal (ex-Kortrijk) startte in de basis bij Algerije, maar moest al na 30 minuten naar de kant. Adlene Guedioura (ex-Charleroi) en Ramy Bensebaini (ex-Lierse) maakten de 120 minuten wel vol. Bensebaini zette de eerste strafschop van zijn land succesvol om. Alexandre Oukidja (ex-Moeskroen) keek vanop de bank toe. Voor Ivoorkust speelde Mamadou Bagayoko, afgelopen seizoen door KV Mechelen uitgeleend aan Red Star Parijs, een volledige wedstrijd. Victorien Angban (ex-Sint-Truiden) kwam niet van de Ivoriaanse bank.

Zondag neemt Algerije het om een plaats in de finale op tegen Nigeria, dat woensdag Zuid-Afrika met 2-1 uitschakelde. Algerije won de Africa Cup in 1990 in eigen land.